Με την αναβάθμιση και ισχυροποίηση των σχέσεων με το Ισραήλ και την Αίγυπτο απαντά στην τουρκική προκλητικότητα η Λευκωσία, η οποία τις τελευταίες μέρες έχει καταστεί το κέντρο έντονων διπλωματικών και πολιτικών διεργασιών.

Καθοριστικής σημασίας για τις γεωπολιτικές και ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου κρίνεται η σύνοδος κορυφής Αιγύπτου, Ελλάδας, Κύπρου το Σάββατο στο Κάιρο.  

Καθ’ οδόν προς το Κάιρο για την τριμερή σύνοδο, στη Λευκωσία αναμένεται στις 6 σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, για συντονισμό των ενεργειών Αθήνας και Λευκωσίας. Στις 20.30 το βράδυ ο κ. Σαμαράς θα παρακαθίσει σε δείπνο, το οποίο θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Αύριο Παρασκευή το πρωί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Σαμαρά και του Προέδρου Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Αύριο το μεσημέρι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου και στην συνέχεια θα προσφωνήσει την Ολομέλεια του Σώματος.

Ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση πριν την αναχώρηση του και με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα Σαμαρά:

Name

Name

Στο μεταξύ απόψε στις 23.00 το τηλεοπτικό κανάλι «Σίγμα» θα μεταδώσει στο πλαίσιο της εκπομπής «60 λεπτά» αποκλειστική συνέντευξη του πρωθυπουργού της Ελλάδας, στο Χρύσανθο Τσουρούλλη, στην οποία ο Αντώνης Σαμαράς μιλά για όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας και δίνει απαντήσει σε καίρια ερωτήματα, που αφορούν την Κύπρο και ην Ελλάδα.