Εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, συνεχίστηκε σήμερα η συζήτηση στην Κοινοβουλευτική  Επιτροπή Οικονομικών, για τις αποκρατικοποιήσεις των τριών μεγάλων ημικρατικών οργανισμών, της CYTA, της Αρχής Ηλεκτρισμού και της Αρχής Λιμένων.

Ενιαίο κείμενο το οποίο θα περιλαμβάνει εισηγήσεις που έχουν προταθεί στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, θα καταθέσει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις

Το κείμενο αναμένεται να δοθεί στα κόμματα, το απόγευμα.

Με ζητούμενο την συναίνεση επί του νομοσχεδίου, η Επιτροπή θα συνεχίσει τη συζήτηση σε συνεδρία της την Τρίτη, στις 10.00. Στόχος να οδηγηθεί το νομοσχέδιο προς ψήφιση στην Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη. Ο Πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών της βουλής Νικόλας Παπαδόπουλος χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την ανακοίνωση από το Χάρη Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, η επιτροπή οικονομικών θα λάβει υπόψη όχι μόνο τη γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας, αλλά και άλλες γνωματεύσεις νομικών οι οποίες κατατέθηκαν από πλευράς συντεχνιών στην επιτροπή οικονομικών της βουλής…

Το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε πως θα καταθέσει στην Ολομέλεια της Πέμπτης την τροπολογία του, η οποία αφορά σε επαναδιαπραγμάτευση του θέματος των αποκρατικοποιήσεων με την τρόικα.

Οι εργαζόμενοι στη ΑΗΚ πραγματοποίησαν σήμερα στάση εργασίας και μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, στη διάρκεια της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών. Σε αυθόρμητη μονόωρη στάση εργασίας κατέρχονται από τις 9-10 το πρωί οι εργαζόμενοι στη CYTA.