Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 17χρονου σχετικά με διερευνόμενη υπόθεση ληστείας και επίθεση με πρόκληση  πραγματικής σωματικής βλάβης σε βάρος 22χρονου, για διευκόλυνση ανακρίσεων.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Νίκο Τσαπή, λίγο πριν τις 4 σήμερα το πρωί  δόθηκε πληροφορία  στην Αστυνομία ότι στην τουριστική περιοχή Κ. Πάφου βρισκόταν τραυματισμένο ένα πρόσωπο. Αμέσως  είπε, « μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου  μετέβηκαν στην περιοχή όπου εντόπισαν το τραυματισμένο πρόσωπο για το οποίο διαπιστώθηκε  ότι  πρόκειται για 22χρονο  από κράτος μέλος της ΕΕ».

Σύμφωνα με τον κ Τσαπή ο 22χρονος ανάφερε ότι λίγο προηγουμένως νεαρό πρόσωπο τον προσέγγισε και τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει εάν δεν έπαιρνε χρήματα από ΑΤΜ τράπεζας για να του δώσει. Επίσης ανάφερε προφορικά ότι  του επιτέθηκε και τον χτύπησε.

Ακολούθως λόγω των  τραυμάτων που έφερε ο 22χρονος μεταφέρθηκε  στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου  κρατείται για νοσηλεία.

Ταυτόχρονα μέλη της αστυνομίας άρχισαν  εξετάσεις και έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων εξασφάλισαν μαρτυρίες σχετικά με την περιγραφή του προσώπου που επιτέθηκε και χτύπησε  τον 22χρονο.

Ο κ Τσαπής ανέφερε ακόμη πως χάρη στην άμεση κινητοποίηση των μελών της ΑΔΠ εντοπίστηκε στην περιοχή ένας 17χρονος με βάση την περιγραφή που δόθηκε , ενώ σε έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν   κάποια αντικείμενα και παραλήφθηκαν.

Ο 17χρονος συνελήφθηκε, ανακρίθηκε και αρνήθηκε ανάμειξη στην υπόθεση. Όσον αφορά τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του αρχικά, σημείωσε ο Τσαπής,  ισχυρίστηκε ότι του ανήκαν αλλά στη συνέχεια ανέφερε ότι μερικά από αυτά τα βρήκε εγκαταλελειμμένα στο έδαφος και τα παράλαβε.

Με βάση ωστόσο την  περιγραφή μερικών αντικειμένων, η  Αστυνομία εκτιμά  ότι ανήκουν στον παραπονούμενο.