Πολλά είναι τα ερωτήματα που ταλανίζουν την κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά την αρρωστημένη δράση του 35χρονου με το ψευδώνυμο «Ορέστης», που παραδέχθηκε ήδη τις δολοφονίες δύο γυναικών από τις Φιλιππίνες, ενώ κατηγορείται και για τον φόνο τρίτης γυναίκας από τις Φιλιππίνες, της Μαρικάρ Βαλντέζ.
Ένα από τα βασικά αυτά ερωτήματα είναι γιατί η επιλογή γυναικών από τις Φιλιππίνες, από τον, κατά δική του παραδοχή, δολοφόνο.
Το Sigmalive ήρθε σ’ επικοινωνία με τον ψυχίατρο Θάνο Ασκητή, ο οποίος έδωσε την δική του ερμηνεία σε ό,τι αφορά την εν λόγω επιλογή γυναικών από τον 35χρονο:
«Πρέπει να έχουμε ως δεδομένο ότι ο 35χρονος ήταν σαδιστής, ερχόταν σε ηδονή με τη διάπραξη των φόνων. Ως εκ τούτου, επέλεγε φυλές τις οποίες θεωρούσε ότι είχαν τα χαρακτηριστικά της υποταγής και της υπηρεσίας. Ο 35χρονος θεωρούσε ότι στις γυναίκες αυτής της φυλής θα μπορούσε να βρει παθητικά άτομα για να βγάλει το σεξισμό του». Ο κ. Ασκητής σε νέα επικοινωνία που είχε με το Sigmalive, δήλωσε ότι η λέξη κλειδί σε αυτή την τοποθέτηση είναι η λέξη «θεωρούσε». Ο 35χρονος δηλαδή έβλεπε στο πρόσωπο των θυμάτων του υποταγμένα άτομα.
Παράλληλα, ο κ. Ασκητής τόνισε σε δηλώσεις του αποκλειστικά στο Sigmalive, ότι πιθανόν οι Φιλιππινέζες ν’ ανήκαν και στις σεξουαλικές προτιμήσεις του 35χρονου, πέραν των χαρακτηριστικών που προαναφέρθηκαν.
Με την αρρωστημένη και φρικιαστική δράση του, ο 35χρονος «ένιωθε πιο άνδρας», είπε ο κ. Ασκητής.
«Αυτός ο άνθρωπος ήταν 100% σεξουαλικά ψυχοπαθητικός, για να μην πω σεξουαλικά ψυχοπαθής. Έπασχε από πολύ σοβαρή σεξουαλική διαταραχή, την οποία ικανοποιούσε μέσα από την φρίκη».
Πιθανό τραύμα από μητέρα και πιθανή πειθαρχική συμπεριφορά
Ο ψυχίατρος Θάνος Ασκητής επιβεβαίωσε την φημολογία ότι πρόσωπα που έχουν φρικιαστική δράση όμοια με του 35χρονου συνήθως φέρουν κάποιο παιδικό τραύμα, που πιθανόν να προέρχεται και από την ίδια την μητέρα.
«Μία πιθανή εγκατάλειψη της μητέρας στην παιδική ηλικία του δράστη είναι δυνατό να του προκάλεσε ανεπανόρθωτο τραύμα. Παράλληλα, είναι πιθανόν να υπέστη έντονη πειθαρχική και τιμωρητική συμπεριφορά, να βίωσε με λίγα λόγια σε πολύ μεγάλο βαθμό πειθαρχία που να έφτανε στο όριο της καταπίεσης».
Αυτό το παιδικό τραύμα επιτρέπει στη διαταραχή του να έχει επάρκεια, είπε ο κ. Ασκητής, ενώ κατέληξε τονίζοντας ότι βασικά χαρακτηριστικά του 35χρονου είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η μειονεξία.
Να σημειωθεί ότι το Sigmalive έδωσε βήμα στον κ. Ασκητή, ο οποίος υπό το ρόλο του ειδικού ψυχιάτρου έδωσε τη δική του ερμηνεία σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ξεκαθαρίζεται ότι πρόκειται για ερμηνεία των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τονίζεται ότι ψυχίατρος δεν έχει εμβαθύνει επί της υπόθεσης. Ως εκ τούτου το Sigmalive έδωσε το βήμα στο Θάνο Ασκητή ως οφείλει και σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί τις εν λόγω θέσεις.