Η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε ως αντισυνταγματικό τον Νόμο για τις περικοπές μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελεί θλιβερό γεγονός, ανέφερε στο SigmaLive ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Γιώργος Πέτρου. 
 
Είναι απαράδεκτο, είπε, να πληρώσει εκ νέου ο ιδιωτικός τομέας, καθώς πρόκειται για χρήματα που θα αποκτηθούν μέσω φορολογίας. 
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΕΒ, η απόφαση αυτή επισφραγίζει την πλήρη και απόλυτη διάκριση ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
 
«Με νομολογημένο πλέον το απαράβατο της προστασίας μισθών και συντάξεων του Δημοσίου, ακόμα και όταν ο Εργοδότης-Δημόσιο έχει χρεοκοπήσει, αυτό σημαίνει ότι κάθε κρίση, κάθε κίνδυνο, κάθε απειλή για την πατρίδα, θα την σηκώνει ο ιδιωτικός τομέας. Οι άνθρωποι που δεν έχασαν ούτε μια νύχτα τον ύπνο τους από τον εφιάλτη της ανεργίας, τα χρόνια που οι επιχειρήσεις έκλειναν κατά εκατοντάδες και οι ιδιώτες εργαζόμενοι απολύονταν κατά χιλιάδες, τώρα τα παίρνουν όλα πίσω. Όλα. Και την τελευταία δεκάρα», σημειώνεται. 
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η ΠΑΣΥΔΥ από το 2012 έχει χαλάσει τον κόσμο από τους οδυρμούς ότι το κόστος της κρίσης το πλήρωσαν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Την ώρα που διεκδικούσε δάφνες ηρώων, εγκαλούσε τον εργοδότη της αξιώνοντας πλήρη επαναφορά μισθών και συντάξεων».
 
Παράλληλα, η ΟΕΒ καλεί Πολιτεία, Κυβέρνηση, Κοινοβούλιο και Πολιτικά Κόμματα να αξιολογήσουν την κατάσταση και, αν συμμερίζονται την απογοήτευση του επιχειρηματικού κόσμου, να προβούν σε κατάλληλες διορθωτικές ρυθμίσεις.
 
Η ΟΕΒ θα αξιολογήσει, επίσης, την κατάσταση και θα λάβει τις ενδεικνυόμενες αποφάσεις.