Οι πολύωρες έρευνες δεκάδων μελών της αστυνομίας Αμμοχώστου και του αρχηγείου, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Αγίας Νάπας, όπου εκτελέστηκε εν ψυχρώ ο Γκάρυ Μπόρις Χριστοδούλου 33 ετών, αποκάλυψαν κηλίδες αίματος στον δρόμο, δύο κάλυκες πυροβόλου όπλου και τρεις σφαίρες διαμετρήματος 9 μιλιμέτρων.  Το θύμα σύμφωνα με πληροφορίες φέρει τουλάχιστον 4 τραύματα, με τα 2 να είναι στο κεφάλι.

 

Το ακινητοποιημένο κατά παράδοξο τρόπο όχημα του θύματος με αναμμένη τη μηχανή και τα φώτα πορείας, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, κίνησε τις υποψίες οδηγών, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία.

Τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία όσο αφορά τον τρόπο που έδρασαν ο δράστης ή οι δράστες είναι τα εξής:

- Ο πρώτος πυροβολισμός κατά του αυτοκινήτου να ρίφθηκε εν κινήσει, με αποτέλεσμα το θύμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος του, το οποίο στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε στην άκρη του αυτοκινητοδρόμου με κατεύθυνση την Αγία Νάπα.

- Το όχημα του θύματος να καταδιώχθηκε από τον ή τους δράστες προτού ριφθεί ο πρώτος πυροβολισμός που θρυμμάτισε το παράθυρο του οδηγού και τραυμάτισε το θύμα.

Η αστυνομία επιχειρεί τις επόμενες ώρες να εξακριβώσει τα κίνητρα της νέας δολοφονίας και παράλληλα να διαπιστώσει την πορεία του θύματος καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ως προς τις κινήσεις ή και συναντήσεις του θύματος. Στο μικροσκόπιο των ανακριτών θα μπουν και τα κινητά του τηλέφωνα που εντοπίστηκαν τόσο στο όχημα του θύματος όσο και στην οικία του. Το θύμα είχε απασχολήσει την αστυνομία αρκετές φορές στο παρελθόν με υποθέσεις μεταξύ άλλων που αφορούσαν ναρκωτικά και εργαζόταν σε επιχείρηση η οποία ανήκει σε καταδικασθέντα για το τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας στις 23 Ιουνίου το 2016.

Μέχρι στιγμής ανακρίθηκαν πρόσωπα από την επαρχία Αμμοχώστου και Λάρνακας χωρίς ωστόσο να προκύψει οτιδήποτε εναντίον τους. Οι έρευνες τις επόμενες ώρες θα επεκταθούν και στις Κεντρικές Φυλακές κάτι που ενδεχομένως να βοηθήσει στο να ξετυλιχθεί το κουβάρι της νέας δολοφονίας.

Οι 2 λωρίδες του αυτοκινητόδρομου που είχαν κλείσει από χθες βράδυ μετά το φονικό, άνοιξαν λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι.