Αποζημιώσεις θα λάβουν όσοι έχουν κλείσει εισιτήρια με την αεροπορική εταιρεία Cobalt, σύμφωνα με τον ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Αλέκος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι το Υπουργείο Μεταφορών,  παρακολουθούσε στενά τις εξελίξεις γύρω από την εταιρεία. 

Η στιγμή του κλεισίματος της εταιρείας στην έξοδο αναχώρησης των επιβατών. Σημειώνεται ότι, ρεπορτάζ του SigmaLive, αναφέρει ότι φλόμωσαν τους εργαζόμενους στο ψέμα ανήμερα του κλεισίματος.

Είχε κληθεί μάλιστα τον Σεπτέμβριο από την Κίνα ένας από τους Διευθυντές της Cobaltair, ο οποίος εκ μέρους των χρηματοδοτών, έδωσε διαβεβαιώσεις στην Αρχή Αδειών ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα και ότι η εταιρεία μπορούσε να συνεχίσει τη λειτουργία της, αφού οι μέτοχοι θα την ενίσχυαν με νέα κεφάλαια.

Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση τηλεφώνων για εγκλωβισμένους επιβάτες λέει εξάλλου το Υπουργείο. 

Δε θα μείνει κανείς «ξεκρέμαστος»
βεβαίωσε ο κ. Μιχαηλίδης, λέγοντας ότι όλοι οι επηρεαζόμενοι επιβάτες θα επαναπατριστούν και τις αποζημιώσεις θα πληρώσει το κράτος.

Όσοι έχουν εισιτήρια για μεταγενέστερες πτήσεις θα καθοδηγηθούν, είπε, για το πώς θα αποζημιωθούν.

Όλα αυτά τα θέματα, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, θα εξεταστούν σε νέα σύσκεψη της Αρχής Αδειών Αεροπορικών Μεταφορών, που θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 στο Υπουργείο.

.