Διχογνωμία επικρατεί στις τάξεις της ΟΕΛΜΕΚ, σχετικά με τη συμφωνία που επήλθε, μετά από έκτακτη σύσκεψη της Διυπουργικής Επιτροπής και των εκπαιδευτικών οργανώσεων. 
 
 
Σε επικοινωνία που είχε το SigmaLive με τον αντιπρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ Παντελή Νικολαΐδη, μας αναφέρθηκε ότι υπήρξε μια αμοιβαία οπισθοχώρηση την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο η βάση της Οργάνωσης, όπως είπε, απορρίπτει τη συμφωνία. 
 
Όπως είπε, η βάση φαίνεται να εγκρίνει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος της Οργάνωσης, για το εάν θα γίνει αποδεκτή ή όχι η πρόταση. 
 
Ο κ. Νικολαΐδης δεν απέκλεισε, επίσης, το ενδεχόμενο, το οποίο χαρακτήρισε απομακρυσμένο, να κατατεθεί πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις τάξεις της ΟΕΛΜΕΚ, αλλά και πρωτοβουλία από τη βάση της Οργάνωσης για τη συλλογή υπογραφών, για τη διεξαγωγή του, κάτι που, όπως είπε, προνοεί το καταστατικό. 
 
Σε μια άλλη εξέλιξη, ερωτηθείς για τη συμφωνία αλλά και τις αντιδράσεις, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, μιλώντας στο «Πρωτοσέλιδο», ανέφερε αρχικά ότι η συμφωνία που υπάρχει είναι να αρχίσει θεσμικός διάλογος στον οποίο θα τεθούν όλα τα ζητήματα κάτω και δεν είναι συμφωνία για τα διαφοροποιημένα μέτρα της Κυβέρνησης, τα οποία οι εκπαιδευτικοί είχαν απορρίψει γιατί είχαν ληφθεί μονομερώς. Εξήγησε ότι αυτά τα διαφοροποιημένα μέτρα θα έχουν ισχύ μόνο για ένα χρόνο και από κει και πέρα αρχίζει θεσμικός διάλογος, για να συζητηθούν όλα τα θέματα από την αρχή χωρίς ειλημμένες αποφάσεις. Αυτό είναι το πνεύμα της συμφωνίας, σύμφωνα με τον Γιάννο Σωκράτους.
 
Όσον αφορά στις αντιδράσεις, ανέφερε ότι, όποια και να ήταν η συμφωνία, θα υπήρχαν αντιδράσεις. Εάν, για παράδειγμα, ανέφερε, απορριπτόταν η προσπάθεια για έξοδο από την κρίση και κορυφώνονταν τα μέτρα, πάλι θα υπήρχαν αντιδράσεις από άλλη ομάδα εκπαιδευτικών.