Εκ του πονηρού χαρακτήρισε ο Υπουργός Παιδείας τα όσα λέγονται τις τελευταίες μέρες για αντίμετρα της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς.
Μιλώντας στο κρατικό κανάλι το πρωί της Δευτέρας ο Κώστας Χαμπιαούρης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση αλλά και το Υπουργείο Παιδείας δεν έχουν σκοπό να λάβουν κανένα αντίμετρο ενάντια στους εκπαιδευτικούς και χαρακτήρισε ως «βαρετό» να ακούγεται το «μέτρα εναντίον των εκπαιδευτικών».
Κληθείς να εξηγήσει τον χαρακτήρα της σημερινής σύσκεψης με τον Γενικό Εισαγγελέα, ο κ.Χαμπιαούρης είπε ότι στόχος είναι να «Διαχειριστούμε κατάσταση στα πλαίσια νομιμότητας για προστασία των παιδιών. Έχουμε συνεννοηθεί με γονείς. Οι οργανωμένοι γονείς κάλεσαν τους γονείς να μην πάρουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
Το να χάνεται διδακτικός χρόνος και να μένουν πίσω τα παιδιά απ’ την μόρφωση, είναι εις βάρος τους», σημείωσε. Η σημερινή συνάντηση με τον ΓΕ δεν έχει τον χαρακτήρα των «αντίμετρων» και της εκδίκησης, είπε. «Αυτά που λέγονται από κάποιους είναι εκ του πονηρού», σημείωσε. Ο Υπουργός Παιδείας έκανε αναφορά και στο αν θα εξεταστεί ενδεχόμενο αποκοπής μισθών, λέγοντας απλά ότι όλα εξεταστούν. «Είναι δικαίωμα του εργοδότη να κόψει μισθό όταν γίνει απεργία. Στόχος είναι να αντιληφθούν οι φίλοι εκπαιδευτικοί ότι δεν υπάρχει το αίσθημα της εκδίκησης από την Κυβέρνηση».
Ο Κώστας Χαμπιαούρης επανέλαβε ότι συντονισμένα και με χαμηλούς τόνους πρέπει να βρεθούν τρόποι να ξεπεραστεί το πρόβλημα, και να μπουν οι δυο πλευρές σε έναν διάλογο εφ’ όλης της ύλης.
Ειδική αναφορά εξάλλου έκανε και στο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας για μη συμμετοχή στην απεργία, το οποίο όπως τόνισε υπάρχει αναρτημένο στην σελίδα του Υπουργείου. Ξεκαθάρισε ότι το Υπουργείο δεν απέστειλε κανένα έντυπο και καμιά εγκύκλιο Το έντυπο αυτό θα αποσταλεί εκ των υστέρων. «Εμείς δεν στείλαμε έντυπο για να προκαλέσουμε κανένα απεργοσπάστη», όπως λέγεται, είπε ο Υπουργός.
«Ας έρθουν στον διάλογο επανέλαβε και δεν θα αδικήσουμε κανέναν. Αν θέλουν να πάμε στην ΜΕΠΕΥ, να πάμε, εμείς τους είπαμε να πάμε και εμείς θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα», ανέφερε σημειώνοντας ότι αυτό που έφερε την διαμάχη είναι η 4η παράγραφος στο έγγραφο της 4ης Ιουλίου που κάνει αναφορά στον διδακτικό χρόνο και τις απαλλαγές.