Μετά από 31 χρόνια στη φυλακή και σε ηλικία 74 ετών, ο μακροβιότερος ισοβίτης, Παναγιώτης Καυκαρής είναι πλέον ελεύθερος.

Το φρικτό έγκλημα του Καυκαρή που συγκλόνισε το Παγκύπριο

Την Παρασκευή (3/8/2018) το Συμβούλιο Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ` Αδεία ενέκρινε το αίτημα του, το οποίο είχε απορριφθεί δυο φορές στο παρελθόν.

Να αναφερθεί ότι ο Παναγιώτης Καυκαρής αποφυλακίζεται με όρους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Πολίτη», μεταξύ άλλων πρέπει να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα, πρέπει να αποφεύγει κάθε επαφή με πρώην κατάδικους και απαγορεύεται η έξοδός του από την Κύπρο

Φρικτό έγκλημα με θύματα παιδιά

Στις 25/2/2015 το Sigmalive σε δημοσίευμα του με τίτλο: «Επανεξετάζεται αποφυλάκιση του μακροβιότερου ισοβίτη Καυκαρή», κατέγραφε την αποδοχή προσφυγής που είχε κάνει ο ίδιος προς το στο Ανώτατο Δικαστήριο με την οποία ζητούσε ακύρωση της απόφασης του Συμβουλίου Επ’ Αδεία Αποφυλάκισης, να απορρίψει το αίτημά του για αποφυλάκισή του.

Το δημοσίευμα του Κυριάκου Πενηνταέξ κατέγραφε και το φρικιαστικό έγκλημα του Καυκαρή ως εξής:

"Στις 10 Μαρτίου 1989 το Κακουργιοδικείο Λεμεσού είχε ανακοινώσει εναντίον του Παναγιώτη Καυκαρή ποινή ισόβιας φυλάκισης για κάθε μια από τις τρεις κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης που διαπράχθηκε στις 10 Ιουλίου 1987 στη Λεμεσό.

Είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από το αυτοκίνητο του επιχειρηματία Πανίκου Μιχαήλ. Όταν το θύμα του μπήκε στο αυτοκίνητο μαζί τα δυο του παιδιά, ηλικίας 11 και 13 ετών, ο Καυκαρής πυροδότησε τον μηχανισμό και τους σκότωσε. Ο τρίτος γιος της οικογένειας, μόλις δύο ετών, γλίτωσε όπως και η μητέρα του.

Το φρικιαστικό έγκλημα προκάλεσε συγκλονισμό στην κοινή γνώμη, λόγω και της εν ψυχρώ εκτέλεσης των δυο παιδιών. Ο Καυκαρής δεν αποκάλυψε ποτέ τον ηθικό αυτουργό της εγκληματικής ενέργειας, ο οποίος φέρεται να του είχε υποσχεθεί 10.000 λίρες".

Την αίτηση του Παναγιώτη Καυκαρή και την εκπροσώπησή του στο Δικαστήριο και στο Συμβούλιο Αποφυλακίσεως επ’ αδεία, ανέλαβε και ολοκλήρωσε ο νομικός, Γιάννης Πολυχρόνης.