Μία εβδομάδα μετά το στυγερό έγκλημα στο Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγό του, Ντίνα Σεργίου, που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, το μυστήριο παραμένει.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης (25/4) η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 33χρονου Ε/κ από τη Λευκωσία, ο οποίος φέρεται να θεάθηκε στη σκηνή του φόνου, κατά την ώρα διάπραξής του.

Διαβάστε επίσης: Διπλό φονικό: Γνωστός στις Αρχές ο 33χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ύποπτος δεν φαίνεται να συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με το σπίτι, όπου διαπράχθηκε το έγκλημα, υπάρχουν, όμως, μαρτυρίες από πρόσωπα, που τον είδαν στην περιοχή, και ανακρίνεται για να εξακριβωθούν οι λόγοι της παρουσίας του στη σκηνή.

Διαβάστε επίσης: Διπλό Φονικό: Ολονύχτια ανάκριση του 33χρονου - Πως προέκυψε

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ ο 33χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία για υποθέσεις διαρρήξεων και ναρκωτικών.

Διαβάστε επίσης: Στρόβολος: Συγκινητικό μήνυμα μαθητή, στην είσοδο της οικίας

Σημειώνεται ότι το σπίτι είχε διαρρηχθεί στο παρελθόν δύο φορές.

Διαβάστε επίσης: Διπλό φονικό: Πάνω από 90 καταθέσεις- Έρχεται ειδικός από ΗΒ

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται και δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε άλλη σύλληψη.

Διαβάστε επίσης: Σημαντικά στοιχεία συνέλεξε ο Ματσάκης κατά την αυτοψία

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται μια γυναίκα για κατάθεση, η οποία φέρεται να σχετίζεται με τον συλληφθέντα.

Μέχρι στιγμής οι 15 και πλέον ανακριτές έχουν λάβει πέραν των 90 καταθέσεων.

Στο μεταξύ στο νησί αναμένεται ξένος εμπειρογνώμονας της Σκότλαντ Γιαρντ, προκειμένου να ενισχύσει την ανακριτική ομάδα.

Στο σπίτι στην οδό Ζαλόγγου ολοκληρώθηκαν οι έρευνες και χθες η Αστυνομία παρέδωσε το κλειδί της οικίας σε στενό συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας.

Ακολούθως αυτοψία στη σκηνή διενήργησε ο ιατροδικαστής της οικογένειας, Μάριος Ματσάκης, ο οποίος συνέλεξε, όπως είπε,  σημαντικά στοιχεία από το σπίτι.

Απαντήσεις σε όλα έχει η Αστυνομία δήλωσε την Τετάρτη (25/4) ο Υπαρχηγός της Δύναμης, Κύπρος Μιχαηλίδης.

Ερωτηθείς αν η Αστυνομία έχει κατεύθυνση, κίνητρα και πιθανούς υπόπτους, ο κ. Μιχαηλίδης απάντησε θετικά τονίζοντας ότι  η πορεία των ανακρίσεων είναι πολύ καλή και σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα.

Η ανακριτική ομάδα έχει ενισχυθεί, πρόσθεσε, και εργάζεται μεθοδικά, με αντικειμενικότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό.

 Έχω εμπιστοσύνη στους ανακριτές, είπε, και κάλεσε και τους πολίτες να δείξουν εμπιστοσύνη στην Αστυνομία, τονίζοντας ότι ξέρει πολύ καλά τι κάνει.

Αντιλαμβάνεστε, πρόσθεσε, ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη φημολογία, αλλά δεν μπορούμε και να βγούμε ανοιχτά και να απαντήσουμε, επειδή έχουμε απαντήσεις σε όλα.

Όσο λιγότερο μιλάμε για το διπλό φονικό, τόσο το καλύτερο, δήλωσε, εξάλλου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου.