Σε ανώτατο εκκλησιαστικό επίπεδο οδηγείται η υπόθεση που συγκλόνισε όσο λίγες το παγκύπριο προ μηνός. Ο λόγος, φυσικά, για την υπόθεση θανάτου της Έλενας Φραντζή και της παρενόχλησής της από τον ιερέα στο σπίτι του οποίου διέμενε ως ανάδοχο παιδί.

Όπως αναφέρθηκε και στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του ΣΙΓΜΑ Πέτρου Μελαΐση, η Ιερά Σύνοδος άλλαξε ημέρα σύγκλησης για το ζήτημα της καθαίρεσης του ιερέα αυτού, αλλά και του εκ Πάφου ιερέα, ο οποίος διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις, χωρίς να δοθεί οποιαδήποτε εξήγηση.

Ι.Σύνοδος:Στο σκαμνί o ιερέας που παρενόχλησε Φραντζή (Pics)

Η εκ νέου εξέταση της υπόθεσης της καθαίρεσης του ιερέα ο οποίος παρενόχλησε σε νεαρή ηλικία την Έλενα Φραντζή, έρχεται μετά από αίτημα του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα, ο οποίος επανέφερε το ζήτημα μετά και την κοινωνική κατακραυγή για το όλο ζήτημα.

Τα σενάρια που εξετάζονται

Όπως πληροφορείται το SigmaLive, η καθαίρεση του ιερέα που παρενόχλησε τη Φραντζή, θα πρέπει να θεωρείται ως βέβαιη, αφού η Ιερά Σύνοδος θα κατευθυνθεί προς την απόφαση αυτή. Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, προκειμένου να μην προκύψουν μελλοντικά παρόμοια ζητήματα, επανεξέτασης δηλαδή ζητήματος καθαίρεσης ιερέα, δεν αποκλείεται να εγερθεί στη Σύνοδο και ζήτημα αλλαγής Καταστατικού, με τρόπο που να επιτρέπει αυτόματη καθαίρεση ιερέα σε περίπτωση που υπάρχει ποινική καταδίκη από Δικαστήριο (όπως δηλαδή στην περίπτωση του ιερέα που παρενόχλησε τη Φραντζή και καταδικάστηκε σε 18μηνη φυλάκιση για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας).

Ωστόσο, ανάμεσα στα πιθανά σενάρια που εξετάζονται είναι και αυτό της επιβολής επ’ αόριστον αργίας στον ιερέα, ποινή η οποία τού επιβλήθηκε και αμέσως μετά την αποφυλάκισή του από τον Μητροπολίτη Ταμασού. Τότε, ο ιερέας είχε τοποθετηθεί σε γυναικείο μοναστήρι σε χωριό της Λευκωσίας.

Αποκλειστικές πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι εντός της Συνόδου θα εγερθεί και το ζήτημα διαρροής πρακτικών στον Τύπο από Σύνοδο προ ετών για το ζήτημα του ιερέα. Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Κύκκου θα καταθέσει γραπτώς την έντονη διαμαρτυρία του για το ζήτημα αυτό.

Αναφορικά με το ζήτημα του ιερέα εκ Πάφου, ο οποίος διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι εκ του αποτελέσματος θα αναγκαστεί να θέσει εαυτόν ενώπιον Ιεράς Συνόδου.

Συνεχίζεται η αγωγή εκ μέρους της Έλενας εναντίον της Δημοκρατίας

Σε μια άλλη εξέλιξη, κανονικά συνεχίζεται, όπως ενημερώνεται το SigmaLive, η αγωγή της Έλενας εναντίον της Δημοκρατίας αναφορικά με τους χειρισμούς του Γραφείου Ευημερίας κατά τη διάρκεια της παρενόχλησης της νεαρής από τον πάτερ. Αναμένεται να οριστεί διαχειριστής και η αγωγή να συνεχίσει πλέον εκ μέρους του προς τη Δημοκρατία.