Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο μίλησε η Ελίτα Μιχαηλίδου, η εκπομπή της οποίας το 2011 είχε αναδείξει για πρώτη φορά την ιστορία της 29χρονης Έλενας Φραντζή και ξετύλιξε το κουβάρι της ζωής της.
Το SigmaLive από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με την κ. Μιχαηλίδου, τη γυναίκα που είχε φέρει στο φως το άγνωστο δράμα ενός ανήλικου τότε κοριτσιού, που εκ των υστέρων «έστησε στον τοίχο» τον ιερέα, στο σπίτι του οποίου η Έλενα έζησε τον απόλυτο εφιάλτη.
Μητρ.Ησαΐας:Ψέμα ότι πήγε σε εκκλησία ο ιερέας-Το απαγόρευσα
Η Ελίτα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, έκανε λόγο για μια «δικαίωση» που δεν είναι αρκετή. Δεν δίστασε να μιλήσει εξάλλου και για τα κενά στην όλη ιστορία, που αναδεικνύουν για άλλη μια φορά τις ευθύνες του Γραφείου Ευημερίας, το οποίο, όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, «πρέπει να ξαναδεί τον εαυτό του».
«Η Έλενα έγραψε ιστορία»-Πώς συνδέεται με δολοφονία του '70
Κληθείσα να θυμηθεί το πώς έφερε στο φως την υπόθεση που συγκλονίζει από την Παρασκευή το παγκύπριο, τότε, το 2011, η Ελίτα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι η Έλενα ήρθε κοντά μέσα από δυο εκπομπές. Η μια ήταν αυτή που μίλησε η θεία της, παιδί επίσης κακοποιημένης οικογένειας κι η άλλη ήταν αυτή όπου τέσσερις γυναίκες εξιστορούσαν τα τραύματά τους περνώντας την κακοποίηση.
«Όταν η Έλενα έφτασε στο σημείο να πάρει τα πράγματα ενώπιον Δικαιοσύνης, η κοινωνία την αποκαλούσε όπως την αποκαλούσε..», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου.
Θετή κόρη ιερέα: «Βρίζουν τον παπά μου-Θα κινηθούμε νομικά»
«Η μητέρα της ήταν επίσης παιδί κακοποιημένης οικογένειας. Η μάνα της τη φυγάδευσε από την οικογένεια. Από τα 14 έβλεπε ψυχολόγο, όπου κατέθεσε την ιστορία της», είπε η Ελίτα Μιχαηλίδου, συμπληρώνοντας ότι η ιστορία της έχει πολλά ερωτηματικά, «Αν νοιαζόμαστε για την Έλενα, δεν πρέπει να αφήσουμε την ιστορία αυτή να πεθάνει ποτέ».
«Τότε δεχθήκαμε και εμείς απειλές από την κοινότητα του ιερέα. Το Εφετείο στην απόφαση σχολίαζε και τον ρόλο της παπαδιάς. Είναι πολλά τα κενά. Είναι «δικαίωση» που δεν είναι αρκετή. Οι ευθύνες του Γραφείου ευημερίας είναι τεράστιες», συμπλήρωσε.