"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μια σημαντική μέρα για την Ευρώπη", δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας προσερχόμενος στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που προηγήθηκε του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων για τη μόνιμη διαρθρωμένη αμυντική συνεργασία της ΕΕ, στην οποία προσχώρησαν 23 Κράτη Μέλη της ΕΕ.
 
"Οι πρωτοπόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ονειρευτεί μια αμυντική ένωση. Πολλοί άλλοι αργότερα έχουν προτείνει ιδέες και σχέδια. Μόνο τώρα όμως κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της κοινής άμυνας", δήλωσε ο Υπουργός, κληθείς να σχολιάσει τη σημασία της σημερινής απόφασης των 23 κρατών μελών.
 
"Η Ευρώπη πρέπει να είναι ισχυρότερη και ασφαλέστερη, προκειμένου να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις νέες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Ευρωπαίων πολιτών", τόνισε ο Χριστόφορος Φωκαϊδης. "Και για να γίνει αυτό", συμπλήρωσε "η Ευρώπη πρέπει να είναι πιο ενωμένη".
 
Τέλος απαντώντας σχετικά με το ρόλο της Κύπρου στην PESCO, σημείωσε ότι "η Κύπρος έχει δεσμευτεί πλήρως για αυτόν το στόχο" και τόνισε ότι "θα εργαστούμε εποικοδομητικά με τους εταίρους μας για την προώθηση και την επίτευξη αυτού του νέου επιπέδου φιλοδοξίας για την Ευρώπη".
 
Πηγή: ΚΥΠΕ