Ποινή εξαετούς φυλάκισης επιβλήθηκε στον Ιωάννη Κυριακίδη, για το θανατηφόρο που στοίχισε τη ζωή στον Στέφανο Γεωργίου.

Ποινή φυλάκισης 6 χρόνων επέβαλε το μεσημέρι το Κακουργιοδικείο, στη Λεμεσό στον 50χρονο Ιωάννη Κυριακίδη, για το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2015 στον Εναέριο, με θύμα τον 25χρονο Στέφανο Γεωργίου.

Ο Κυριακίδης είχε κριθεί ένοχος στις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της οδήγησης υπό την επήρεια κοκαϊνης και με ταχύτητα δυνάμενη να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή. Ο ίδιος είχε παραδεχθεί άλλες 16 κατηγορίες για αδικήματα που σημειώθηκαν το βράδυ της οδικής σύγκρουσης.Ο Κυριακίδης, όπως υπενθύμισε το δικαστήριο στην απόφασή του, τα ξημερώματα της 30ης Οκτωβρίου του 2015, οδηγούσε με στερημένη άδεια οδήγησης, καθώς τρεις μήνες νωρίτερα είχε καταδικαστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα (201 χλμ αντι 80χλμ) και για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

"Οι ποινές που τού επιβλήθηκαν, παρά το ότι ήταν αυστηρές - ποινή φυλάκισης με αναστολή για 3 έτη, στέρηση άδειας οδήγησης για 6 μήνες και ποινή προστίμου - δεν τον συνέτισαν", ανέφερε το δικαστήριο και σημείωσε πως, τρεις μόνο μήνες μετά,  κι ενώ γνώριζε "το κολάσιμο των πράξεών του", αποφάσισε εκ νέου να παραβεί τον νόμο και το διάταγμα του δικαστηρίου "και να επαναλάβει την προηγούμενη εγκληματική του συμπεριφορά, οδηγώντας υπό την επήρεια ουσιών το όχημά του με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον παραλιακό δρόμο".

Ο Κυριακίδης παραδέχθηκε άλλες 16 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς και της πλαστοπροσωπίας, αφού, κατά τη σύλληψη του, είχε δώσει πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που κυπριακό δικαστήριο καλείται να αποφασίσει κατά πόσο η συμπεριφορά οδηγού που προκάλεσε τον θάνατο στο θύμα, χωρίς να έχει ειδική πρόθεση να το κάνει, εμπίπτει στις πρόνοιες του άρθρου 205 (αδίκημα ανθρωποκτονίας), όπως ανέφερε το ίδιο το Κακουργιοδικείο.