Έντονες αναταράξεις αναμένεται να προκαλέσουν οι αποκαλύψεις τόσο για το ζήτημα του ΤΕΠΑΚ όσο και για το ζήτημα των τ/κ περιουσιών.

Βρισκόμαστε μίαν ανάσα πριν από τη θύελλα, πριν ανοίξει οριστικά «ο ασκός του Αιόλου», με βάση τα όσα απεικονίζουν οι έγκυρες πληροφορίες μας σε ό,τι αφορά τα παραπάνω σκάνδαλα.

Από τη μια, στο σκάνδαλο του ΤΕΠΑΚ έχουμε τις προσπάθειες πολιτικών προσώπων, όπως αποκάλυψε στο «Σίγμα» ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κων/νος Χριστοφίδης, για φίμωση του ιδίου και για κουκούλωμα των ερευνών. Ο Πρύτανης αναφέρθηκε σε αρχηγό κόμματος που έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να προστατεύσει συγκεκριμένο ύποπτο.

Η επιστολή είχε σταλεί στις 7 Αυγούστου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν «μιλήσει» και οι λογαριασμοί των κατηγορουμένων.

Σε ό,τι αφορά τις τ/κ περιουσίες, τα πολιτικά πλοκάμια ίσως αποδειχθούν τεράστια. Πιθανή ποινική κατηγορία λειτουργών της Τ/κ Υπηρεσίας θα βάλει στο κάδρο και τους πολιτικούς προϊσταμένους είτε για πολιτικές, είτε για ποινικές ευθύνες.

Το συγκεκριμένο σκάνδαλο είναι πολυδιάστατο, καθώς οι ανακριτές έχουν να κάνουν με «αληθοφανή» στοιχεία, με αποτέλεσμα οι έρευνες να χρειάζονται ειδική μεταχείριση. Εφόσον τα σκάνδαλα επιβεβαιωθεί ότι έχουν και άρωμα πολιτικό, θα πρόκειται για μίαν από τις μεγαλύτερες περιπτώσεις πολιτικής εμπλοκής στην ιστορία της Κύπρου.

Διαβάστε όλες τις αποκαλύψεις στη «Σημερινή» της Κυριακής.