Ο Τούρκος καραδοκεί, ας το αντιληφθούν οι κυβερνώντες και ας μη ζουν με την ψευδαίσθηση της ανύπαρκτης καλής θέλησης του Ερντογάν και της Τουρκίας

Δεν νομίζω να μπορεί να βρεθεί Έλληνας Κύπριος που να μην αντιλαμβάνεται ότι η εθνική μας ασφάλεια βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο από επικίνδυνες προθέσεις, διαθέσεις και δραστηριότητες της Τουρκίας, ιδίως το τελευταίο διάστημα. Οι όλες κινήσεις της καταδεικνύουν ότι δεν έχει όρια η χώρα αυτή έναντι της Κύπρου και του εθνικού χώρου της Ελλάδας.

Είναι ένα ηφαίστειο που σε κάθε στιγμή είναι έτοιμο να εκραγεί για να μας κάψει όλους, χωρίς μεγάλη δυσκολία. Ο Πρόεδρός της, ο σουλτάνος Ερντογάν, είναι ένας ασυγκράτητος δικτάτορας που αυτομάτως αποφασίζει και διατάζει χωρίς να δώσει λόγο σε κανένα, είτε στη χώρα του αλλ’ ούτε και στον υπόλοιπο κόσμο.

Δεν σέβεται, ούτε τηρεί και ούτε εφαρμόζει τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο. Η έπαρση και ο εγωισμός του, που στηρίζεται στα μεγάλα πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα του, που είναι η στρατιωτική ισχύς, ο υπερπληθυσμός, η οικονομία, η στρατηγική θέση της και αρκετά άλλα, τον κάνουν να μην υπολογίζει και να λογαριάζει κανέναν.

Οι δικές μας ηγεσίες, Κύπρου και Ελλάδας, προσπαθούν με κάθε μέσο και τρόπο να εξευμενίζουν τον μινώταυρο σουλτάνο Ερντογάν για να τον συγκρατήσουν. Όμως, αγαπητοί μου, αυτός ο άνθρωπος και η χώρα του είναι απρόβλεπτοι και να μην εκπλαγούμε ένα πρωινό να δούμε τα τουρκικά πολεμικά πλοία στον κόλπο της Λεμεσού και να εισέρχονται κιόλας ανενόχλητα στο λιμάνι μας.

Δυστυχώς, η στρατιωτική μας ικανότητα έχει εξασθενίσει σε πολύ επικίνδυνο σημείο και είμαστε μόνο για λόγια και προαγωγές. Αυτό το κρατικό σώμα, η Εθνική Φρουρά, έπρεπε να λειτουργεί πάνω σε άλλη βάση και όχι όπως τις άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Θα έπρεπε, από την κορυφή μέχρι τον τελευταίο φαντάρο, να αντιλαμβάνονται την υπηρεσία τους περισσότερο σαν εθνικό λειτούργημα και όχι σαν ένα οποιοδήποτε επάγγελμα. Χρειαζόμαστε μια Εθνοφρουρά που στόχοι της να είναι άκρως εθνικοί και πατριωτικοί, λόγω των πολύ επικίνδυνων συνθηκών που βιώνουμε καθημερινά.

Οι εξοπλισμοί δεν πρέπει να παραγνωρίζονται, αλλά πολύ εντονότερα αυτή τη περίοδο να βρίσκονται στον ύψιστο βαθμό. Θα πρέπει σιγά-σιγά και μυστικά να έρχονται καινούργια και αναβαθμισμένα οπλικά συστήματα, για να μπορέσουμε να αντιπαρατάξουμε τις δικές μας δυνάμεις με αξιοπιστία και αξιοπρέπεια, εάν χρειαστεί.

Το οπλικό μας σύστημα S 300, που σκουριάζει στην Κρήτη, θα πρέπει να αρχίσει να έρχεται κομματάκι κομματάκι και να κρύβεται σε χώρους φύλαξης. Το ίδιο και για άλλα εξελιγμένα συστήματα να αρχίσουν να έρχονται, για να αισθανθούμε επιτέλους και λίγη ασφάλεια.

Ο Τούρκος καραδοκεί, ας το αντιληφθούν οι κυβερνώντες και ας μη ζουν με τη ψευδαίσθηση της ανύπαρκτης καλής θέλησης του Ερντογάν και της Τουρκίας.

ΑΔΑΜΟΣ ΚΟΜΠΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Κ.Σ. ΕΔΕΚ Λεμεσού