Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες των ανακριτών για την υπόθεση που συγκλόνισε την περασμένη Πέμπτη το παγκύπριο. Η 4χρονη Μαριέ Ελένη απήχθη το πρωί της ίδιας μέρας μέσα από τα χέρια της ίδιας της μητέρας της η οποία θα την άφηνε όπως κάθε πρωί στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο όπου φοιτά στην περιοχή της Δασούπολης στην Λευκωσίας.

Τότε ήταν που δυο κουκουλοφόροι της άρπαξαν το παιδί μέσα απ τα χέρια και το οδήγησαν σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο δικηγόρος του πατέρα του, στα χέρια του ιδίου προκειμένου να μεταβούν μαζί, σε περιοχή την οποία ο Νορβηγός πατέρας δεν κατονομάζει.

Η είδηση της απαγωγής της μικρής Μαριέ Ελένης έκανε τον γύρο του πανελληνίου και εξακολουθεί να βρίσκεται στην θεματολογία και των νορβηγικών μέσων.

Στο νορβηγικό TV2 μίλησε λίγα 24ωρα μετά την απαγωγή και ο διαβόητος Έσπεν Λι, ο οποίος είχε συλληφθεί πέρσι τον Φεβρουάριο στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου έχοντας στην κατοχή του χάρτες. Ο Λι μαζί με δυο άλλους είχαν κατηγορηθεί ότι σχεδίαζαν απαγωγή του παιδιού και πέρσι χωρίς ωστόσο αυτό να αποδειχθεί εν τέλει από τις αρχές, οι οποίες και απέλασαν τον Λι.

Ο Λι είναι γνωστός για το εγκληματικό παρελθόν του. Ωστόσο μιλώντας στο TV2 δηλώνει έκπληκτος για την απαγωγή του παιδιού από τον πατέρα του και για το γεγονός ότι ο 49χρονος πατέρας, ο Torken Grimsrud είναι καταζητούμενος βάσει ευρωπαϊκού αλλά και διεθνούς εντάλματος σύλληψης. Αναφερόμενος στην σύλληψή του από τις αρχές της ΚΔ για την σχεδιαζόμενη απαγωγή ο Λι επαναλαμβάνει ότι δεν είχε σκοπό να απαγάγει το παιδί αλλά να πάρει το αυτοκίνητο που είχε ο 49χρονος Grimsrud στην Κύπρο. 

Ο Λι αρνείται ότι θα αναλάμβανε να εκτελέσει αυτός κάτι τέτοιο. «Δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Σε κοινωνίες τέτοιες, οι σχέσεις μάνας παιδιού είναι ιερές» λέει ο Λι που προσθέτει ότι ο 49χρονος πατέρας πλέον έχει δημιουργήσει μια πολύ κακή κατάσταση για το παιδί του. Ο Λι θεωρεί ότι ο Grimsrud πρέπει να επικοινωνήσει με τις αρχές προκειμένου να πει που είναι και να δοθεί μια συμβιβαστική λύση. Ωστόσο επισημαίνει ότι μετά απ αυτό μάλλον θα κάνει πολύ καιρό να ξαναδεί το παιδί του και μάλιστα λέει «δυστυχώς μπορεί και να μην το ξαναδεί» και αναφέρεται στην περίπτωση που οι αρχές τον εντοπίσουν και το παιδί επιστρέψει εκεί όπου και νομικά ανήκει, στην μητέρα του.

Η είδηση εντωμεταξύ που κάνει τον γύρο και των νορβηγικών μέσων σχολιάζεται και στα κοινωνικά δίκτυα της χώρας με τους Νορβηγούς να λαμβάνουν θέση και να στηρίζουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια εκ μέρους του πατέρα και ότι σε καμιά περίπτωση η απαγωγή του παιδιού του δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Δείτε εδώ: Έτσι έγινε η απαγωγή της 4χρονης – Ξετυλίγεται το κουβάρι