Γρίφος για γερούς λύτες κι απ τους σπάνιους είναι ως φαίνεται η εξιχνίαση του εγκλήματος της Γεράσας που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, 12 Απριλίου και είχε ως θύμα τον Άντρο Ροδοθέου.

Από την περασμένη Τετάρτη μέχρι και σήμερα, έχουν περάσει 8 μέρες, κατά τις οποίες δεν έχει βρεθεί ουσιαστικά κάτι που να οδηγεί τους ανακριτές σε μια άκρη στο φως του τούνελ, με εξαίρεση την διάμετρο της σφαίρας με την οποία έχασε την ζωή του ο 61χρονος.

Σήμερα, Τετάρτη 19 Απριλίου, όπως πληροφορείται το SigmaLive, οι ανακριτές πραγματοποίησαν νέες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της σκηνής του φόνου. Οι έρευνες αφορούσαν στην ουσία εξετάσεις στην ευρύτερη περιοχή και σε κλειστά κυκλώματα καταστημάτων ή άλλων υποστατικών στην περιοχή. Δεν έχουν παραληφθεί τεκμήρια αλλά γίνεται μελέτη στην ευρύτερη περιοχή και κατ επέκταση του δρομολογίου Αγροκηπιά – Γεράσα.

Πληροφορίες εξάλλου του SigmaLive αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο των ανακριτών τίθεται το ζήτημα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου του Άντρου Ροδοθέου, το οποίο και αναμένεται να ρίξει ουσιαστικό φως στις έρευνες. Να αναφερθεί ότι δυο κλήσεις, τις οποίες δέχθηκε ο 61χρονος λίγη ώρα προτού πέσει νεκρός στην οικία του κουμπάρου του στην Γεράσα, έχουν διαγραφεί από το κινητό του τηλέφωνο.

Το εν λόγω ζήτημα βρίσκεται υπό μελέτη έχοντας υπόψιν και την σχετική εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, για τροποποίηση του άρθρου 17 του Συντάγματος ώστε να επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, κάτω από συγκεκριμένους περιοριστικούς όρους και διαδικασίες.

Στο άρθρο 17 του Συντάγματος καθορίζεται ότι επιτρέπεται η άρση του όταν αυτό είναι αναγκαίο για την ασφάλεια της Δημοκρατίας και για σκοπούς αποτροπής ή διερεύνησης ή δίωξης των σοβαρών ποινικών αδικημάτων του φόνου εκ προμελέτης ή ανθρωποκτονία, της εμπορίας προσώπων, αδικημάτων που σχετίζονται με την παιδική πορνογραφία, την εμπορία , προμήθεια, καλλιέργεια ή παραγωγή ναρκωτικών, που σχετίζονται με το νόμισμα ή το χαρτονόμισμα της Δημοκρατίας και για αδικήματα διαφθοράς για τα οποία προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστο πέντε ετών.

Αυτός που θα δώσει το πράσινο φως για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα είναι εν τέλει ο Γενικός Εισαγγελέας στον οποίο θα φθάσει σχετικό αίτημα από τις ανακριτικές αρχές προκειμένου να δώσει σχετική έγκριση ούτως ώστε να προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης.

Δείτε εδώ σχετικά: Τύπου «τέλειο» έγκλημα ο φόνος Ροδοθέου;