Ως ένα από τα τέλεια εγκλήματα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η δολοφονία του Άντρου Ροδοθέου, στην Γεράσα το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης 12 Απριλίου στην Γεράσα.

Οι ανακριτές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ίχνη των δραστών, όπως ούτε και τους κάλυκες που χρησιμοποιήθηκαν στο πυροβόλο όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τον φόνο. Η σκανδάλη πατήθηκε από απόσταση 100 περίπου μέτρων και έριξε την θανάσιμη ριπή στον Ροδοθέου. Η σφαίρα 7,62mm διαπέρασε την σπονδυλική του στήλη και προκάλεσε ρήξη στην κοιλιακή αορτή και κατ επέκταση τον θάνατο από αιμοραγγικό σοκ.

Ένας από τους βασικούς λόγους επίσης που δεν επιτρέπει στους ανακριτές εντοπισμό σημαδιών που θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε κάποια ταυτοποίηση των δραστών, είναι και οι καιρικές συνθήκες που σημειώνεται ότι το βράδυ της 12ης Απριλίου δεν ήταν και οι καλύτερες, λόγω βροχών νωρίτερα αλλά και λόγω της πυκνής και δασώδους βλάστησης στην περιοχή.

Όπως πληροφορείται το SigmaLive τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των ανακριτών, προκειμένου να εντοπίσουν τα βήματα των δραστών.

Η σφαίρα 7,62×54mmR είναι ένα πυρομαχικό το οποίο αναπτύχθηκε από τη ρωσική αυτοκρατορία και εισήχθη σε υπηρεσία το 1891. Αρχικά είχε σχεδιαστεί για το τουφέκι Μοσίν-Ναγκάντ, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί κατά την ύστερη εποχή της Τσαρικής περιόδου και καθ'όλη τη σοβιετική περίοδο, έως και την σημερινή εποχή. Το φυσίγγιο παραμένει ένα από τα λίγα συμβατικά ακόμα σε στρατιωτική χρήση και έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής όλων των στρατιωτικών φυσιγγίων του τύπου που κατασκευάζονται και διανέμονται ανά τον κόσμο.

Δείτε εδώ: Φόνος Ροδοθέου: Τα βήματα των ανακριτών-Όλες οι λεπτομέρειες

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αλήθεια, οι ανακριτές αναμένεται να ζητήσουν άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του Ροδοθέου, μετά από σχετική έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα. Αυτό που ενδιαφέρει ουσιαστικά είναι οι δυο κλήσεις που δέχθηκε ο Ροδοθέου λίγο πριν το μοιραίο, κλήσεις που όπως είχε αναφερθεί και ένα 24ωρο μετά, είχαν διαγραφεί από το κινητό του τηλέφωνο.