Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τέθηκε πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ προς συζήτηση και ψήφιση. Η πρόταση προνοεί ότι την αρμοδιότητα για τον καθορισμό των σχολικών επετείων στις οποίες γίνεται ανάγνωση μηνυμάτων ή φυλλαδίων και ολιγόλεπτη συζήτηση στην τάξη θα έχει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
 
Η συνεδρία της Ολομέλειας είναι η τελευταία πριν από τη διακοπή των εργασιών της Βουλής για το Πάσχα.
 
Η πρόταση νόμου κατατέθηκε μετά το θέμα που προέκυψε με την τροποποίηση του κανονισμού για τη λειτουργία των Σχολείων Μέσης από το ΕΛΑΜ, ώστε να υπάρχει 10λεπτη αναφορά στο ενωτικό δημοψήφισμα. Κατά τη συζήτηση της πρότασης νόμου στην Ολομέλεια αναμένεται ότι θα εγερθεί θέμα συνταγματικότητας όπως έχει ήδη εγερθεί και κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας.
 
Ο Μουσταφά Ακιντζί χρησιμοποίησε την υπερψήφιση της τροπολογίας του ΕΛΑΜ ως δικαιολογία για να αποχωρήσει από τις συνομιλίες για το Κυπριακό, ενώ θέτει την υπερψήφιση της πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ, ως προϋπόθεση για επάνοδο στις συνομιλίες. 
 
Βουλευτές του ΔΗΣΥ διαφωνούν με την υπερψήφιση της πρότασης νόμου, ενώ ομάδες που διαφωνούν βρίσκονται έξω από τη Βουλή. 
 
Το Sigmalive μεταφέρει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από την αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής.