Το φημολογούμενο τρίτο σενάριο για τη διάσωση του κρατικού αερομεταφορέα επικράτησε στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο το οποίο προνοεί τη δραστική μείωση του προσωπικού της εταιρείας, ίσως μέχρι και 50%, και μείωση του στόλου των Κυπριακών Aερογραμμών σε 6+1 αεροσκάφη.

To Υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε τη συνέχιση της λειτουργίας των Κυπριακών Αερογραμμών μέχρι την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής περιόδου και με στόχο την παράλληλη εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, «το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα, για πολύ συγκεκριμένους λόγους που αφορούν κυρίως την τουριστική καλοκαιρινή περίοδο του τόπου, ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί η εταιρεία να κρατηθεί στη ζωή, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η καλοκαιρινή περίοδος, με στόχο να βρεθεί το συντομότερο αγοραστής-στρατηγικός επενδυτής».

Ο κ. Στυλιανίδης ξεκαθάρισε ωστόσο πως για να γίνει αυτό κατορθωτό θα πρέπει να υπάρχει η βασική προϋπόθεση, ότι τα άμεσα και αναγκαία μέτρα που πρέπει να παρθούν για την αναδιάρθρωση και εξυγίανση της εταιρείας πρέπει να γίνουν αποδεκτά από όλους τους εμπλεκόμενους.

Παράλληλα, επισπεύδεται η επίσκεψη στο νησί αντιπροσωπείας της Λιβανέζικης εταιρείας που ενδιαφέρθηκε για αγορά του κρατικού αερομεταφορέα. Η επίσκεψη τοποθετείται χρονικά σε περίπου μια εβδομάδα, στις 16 Απριλίου. Στο μεταξύ το Δ.Σ της εταιρείας θα ενημερωθεί λεπτομερώς για τις αποφάσεις του Υπουργικού σε ειδική σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας. Με τη σειρά του, το Δ.Σ θα ενημερώσει στη συνέχεια τις συντεχνίες οι οποίες αναμένεται να επιδοθούν σε εσωτερικές διαβουλεύσεις.

Ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι των Κ.Α

Ενημέρωση από τους Υπουργούς Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου και Συγκοινωνιών, Τάσο Μητσόπουλο, για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορά τις Κυπριακές Αερογραμμές έτυχε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας στο Υπουργείο Εργασίας. Ο Πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών Σταύρος Σταύρου δήλωσε ότι τους ενημέρωσαν για όλες τις πτυχές της απόφασης.

«Θα ενημερώσουμε με τη σειρά μας και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και τις Συντεχνίες και θα δούμε πώς θα πάμε παρακάτω με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου,» δήλωσε.

Ικανοποιημένη η ΠΑΣΥΠΙ

Η ΠΑΣΥΠΙ χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου  για αναδιάρθρωση των Κυπριακών Αερογραμμών με βάση το Σχέδιο της Air France Consulting.

Η απόφαση αυτή,  αναφέρει σε ανακοίνωση της, δικαιώνει τις θέσεις της ΠΑΣΥΠΙ που ζητούσε επίμονα την εφαρμογή του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης στην Εταιρεία.

Η ΠΑΣΥΠΙ δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στην έκκληση της Κυβέρνησης  για διάλογο και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους με τις Κυπριακές Αερογραμμές όπως αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και συνεργαστούν για την σωτηρία της Εταιρείας.