Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της παρούσας φάσης της Διάσκεψης για την Κύπρο. Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μετά το πέρας των διεργασιών, ανακοίνωσε ότι το επόμενο στάδιο στη διαδικασία είναι η συνάντηση σε επίπεδο τεχνοκρατών, η οποία θα γίνει στις 18 Ιανουαρίου 2017. 

Στόχος είναι να συζητήσουν και να καταγράψουν θέσεις και απόψεις σε σχέση με το σύστημα ασφάλειας και εγγυήσεων που θα συνοδεύει τη λύση του Κυπριακού. Όταν η τεχνική επιτροπή είναι έτοιμη με όλα τα διαδικαστικά στοιχεία και πορίσματα τότε θα συγκληθεί εκ νέου Σύνοδος για την Κύπρο, σε πολιτικό επίπεδο, η οποία θα έχει ακριβώς την ίδια σύνθεση με αυτή που έγινε σήμερα, καθώς θα θεωρηθεί ως συνέχεια και όχι ως κάτι καινούριο.

Την Κυπριακή Δημοκρατία σε επίπεδο τεχνοκρατών θα εκπροσωπεί ο διαπραγματευτής. Ανδρέας Μαυρογιάννης.
 
Πληροφορίες πέραν των δηλώσεων Χριστοδουλίδη αναφέρουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ενέκρινε την, όπως όλα δείχνουν, κατ' αρχήν συμφωνία των εγγυητριών δυνάμεων, για συναντήσεις ΥΠΕΞ, καθώς κάτι τέτοιο θα την έβγαζε εκτός κάδρου και ως συμβαλλόμενο μέρος της Συνθήκης Εγγυήσεων, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό. 

Στο δεύτερο μέρος της σημερινής Διάσκεψης για την Κύπρο οι διεργασίες μεταξύ των εμπλεκομένων μερών ήταν ιδιαίτερα έντονες, με πολύ συγκεκριμένη θεματολογία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι προτάσεις που συζητήθηκαν ήταν κυρίως προτάσεις της ε/κ πλευράς και της Ελλάδας. 

Η μέρα ξεκίνησε με πρωινές διμερείς και τριμερείς συναντήσεις αλλά και με εισαγωγικές τοποθετήσεις του Γ.Γ. ΟΗΕ, του Προέδρου Αναστασιάδη, του Μουσταφά Ακιντζί, των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Τουρκίας, Βρετανίας και την τοποθέτηση Γιούνκερ, ολοκληρώθηκε το πρώτο εισαγωγικό μέρος της Διάσκεψης για την Κύπρο.

Το SigmaLive σας ενημερώνει λεπτό προς λεπτό για όλες τις εξελίξεις, με συνεχείς ανταποκρίσεις και στοιχεία από τα όσα συμβαίνουν στη Γενεύη.