Άκρως αποκαλυπτικός ο Προέδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος μίλησε για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό και τις κρίσιμες μέρες μέχρι τη Γενεύη, στην εκπομπή «Χωρίς Περιστροφές» και το Γιάννη Καρεκλά.

Αναφερόμενος στην πολυμερή διάσκεψη, τονίζει ότι η απόφαση του για καθορισμό ημερομηνίας ήταν απόφαση συνέχισης των διαπραγματεύσεων και σε καμία περίπτωση αθέτησης υποσχέσεων.

Στο θέμα της πολυμερούς, απαντά στα ερωτήματα αν θα είναι πενταμερής ή πολυμερής, ποιοι θα συμμετάσχουν, ποιος θα τους καλέσει, ποιος ο ρόλος τους, αν θα είναι απλώς παρατηρητές ή συμμετέχοντες, πότε θα γίνει προετοιμασία για μια τέτοια διάσκεψη και από ποιους. Επίσης απαντά κατά πόσο θα είναι παρούσα ή όχι η Κυπριακή Δημοκρατία, γιατί ζητάμε γνωματεύσεις για τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετατρέποντας -όπως υπάρχει ισχυρισμός- ένα θέμα πολιτικό σε νομικό.
 
Απαντά επιπλέον στην πιθανότητα ύπαρξης δύο τραπεζιών στη Γενεύη όπως επίσης και στο ερώτημα κατά πόσο η εκ περιτροπής προεδρία θα συνδεθεί με το εδαφικό και οι εγγυήσεις με τα τουρκικά στρατεύματα. 
 
Απαντήσεις δίνει και στις φήμες ότι στη διάσκεψη της 12ης Ιανουάριου θα επιδιωχθεί διασύνδεση του θέματος των εγγυήσεων με το εδαφικό και δη τη Μόρφου, αλλά και την εκ περιτροπής Προεδρία.

Την ίδια στιγμή αντιστρέφει τα πυρά των επικριτών του, υποδεικνύοντας πως όταν ο λαός ενημερωθεί για τις πραγματικές πρόνοιες της συμφωνίας, θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση.

Ο Προέδρος δίνει απαντήσεις σχετικά με τη σύνθεση της πολυμερούς, το θέμα των εγγυήσεων, τις θέσεις της Αθήνας αλλά και κατά ποσόν η κυπριακή κοινωνία είναι έτοιμη να πει το "ΝΑΙ" σε μια λύση του Κυπριακού.