Τη στήριξη της εκκλησιάς στην υποψηφιότητα Αναστασιαδη εξέφρασε δημόσια ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, δηλώνοντας ότι θα συμπαρασταθεί και μετεκλογικά στο νέο Πρόεδρο, αφού όπως είπε, η εκλογή Αναστασιαδη είναι δεδομένη.

«Όλες οι δυνάμεις πρέπει να στηρίξουν. Εμείς ως εκκλησιά θα συμπαρασταθούμε και μετεκλογικά στο Νίκο Αναστασιαδη», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.
 
Από την πλευρά του, ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι «Το ενώνουμε δυνάμεις χρειάζεται τη στήριξη όλων και με ιδιαίτερη συγκίνηση δέχθηκα τη στήριξη της εκκλησιάς.
 
Την ίδια στιγμή ο Μακαριότατος κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ να υπερψηφίσουν το Νίκο Αναστασιαδη, υποδεικνύοντας ότι χρειάζονται όλοι στην υπηρεσία της πατρίδας.
«Απευθύνω έκκληση στους ΔΗΚΟικούς να ψηφίσουν. Να δουν τα προβλήματα. Η διάσπαση ζημιώνει τον τόπο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.
 
Κληθείς να απαντήσει αν πιστεύει ότι θα κατηγορηθεί για παρέμβαση στην πολιτική ζωή, ο Μακαριότατος δήλωσε ότι η εκκλησιά πρέπει να λέγει ευθαρσώς τη θέση της.
«Αν είχαμε ομαλό πολιτικό βίο η εκκλησιά θα ήταν φρόνιμο να περιοριστεί. Έχουμε το εθνικό θέμα. Η εκκλησιά δε μπορεί να έχει κλειστό το στόμα της», τόνισε.