Την εντατικοποίηση των προσπαθειών της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για το ελληνικό ζήτημα υποστήριξε σε χθεσινή του παρέμβαση ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης στο πλαίσιο συνεδρίας της Πολιτικής Ομάδας.
 
Σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί συνέχεια στις ενέργειες του Προέδρου της Ομάδας Gianni Pitella οι οποίες «υπήρξαν πολύ υποβοηθητικές» και τόνισε την ανάγκη να ασκηθούν περαιτέρω πιέσεις για την επίτευξη μιας άμεσης και βιώσιμης λύσης στο ελληνικό ζήτημα μέχρι την Κυριακή ώστε το δημοψήφισμα να είναι τυπικού χαρακτήρα.
 
«Οι στιγμές που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο κ. Παπαδάκης, προσθέτοντας ότι οι πολιτικές που επιβλήθηκαν οδηγούν στη φτώχεια και την ανέχεια τον ελληνικό λαό και όχι στο ξεπέρασμα της κρίσης.
 
Ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των «υπερσυντηρητικών κύκλων της ευρωπαϊκής δεξιάς που δεν επιθυμούν να υπάρξει συμφωνία και θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην απομόνωση».  
 
Δεν μπορεί, τόνισε, οι θεσμοί να ομολογούν ότι χρησιμοποιήσαν λανθασμένες παραμέτρους στο πρόγραμμα εις βάρος του ελληνικού λαού και να συνεχίζεται η ίδια πολιτική ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα.