Χειροπέδες σε έντεκα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δύο γιατροί και ένας κοινοτάρχης, πέρασε η Αστυνομία, για αδικήματα εμπορίας προσώπων. 

Σχετικές καταγγελίες ανυποψίαστων πολιτών, στα ονόματα των οποίων εγγράφονταν Ινδοί ως οικιακοί βοηθοί, κινητοποίησαν το ΤΑΕ Λευκωσίας και το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, που έφθασαν μετά από ενδελεχείς έρευνες στα ίχνη των 11.
 
Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδη, ανέφερε ότι πρόκειται για μια υπόθεση που αφορά εξάρθρωση όσον αφορά τα συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα και θα πρέπει να πούμε ότι αφορούσε τη μεταφορά αλλοδαπών και διευθέτησή τους, σύμφωνα με τις καταγγελίες, για να εργαστούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα ως οικιακοί βοηθοί.
 
Οι συλληφθέντες φέρονται να εκμεταλλεύονταν Ινδούς, στους οποίους έταζαν λαγούς με πετραχήλια. Με υποσχέσεις για καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας,  αποσπούσαν 10.000 ευρώ απο τον καθένα για τα έξοδα μεταφοράς τους. Στη συνέχεια, τους ενέγραφαν στην Κύπρο ως οικιακούς βοηθούς Κύπριων υπέρβαρων ασθενών. Μόνο που οι ασθενείς όχι μόνο δεν είχαν ιδέα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήταν καν ασθενείς.  
Σύμφωνα με τον κ.Αγγελίδη, τα πρόσωπα, τα οποία φαίνεται ότι είχαν δηλωμένους τους οικιακούς βοηθούς, δεν ήταν ενήμερα, οπότε και διαπιστώθηκε μέσα απο τη διερεύνηση ότι υπήρχαν και άλλα αδικήματα, όσον αφορά τα έγγραφα τα οποία είχαν συμπληρωθεί, τα πρόσωπα τα οποία είχαν προσεγγιστεί, έτσι ώστε να προχωρήσουν με τις διαδικασίες''.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εγκέφαλος της υπόθεσης φέρεται να είναι γυναίκα από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας. Η ύποπτος αφού προμηθευόταν ταυτότητες Κυπρίων, τις παραχωρούσε στους γιατρούς, οι οποίοι εξέδιδαν πλαστά έγγραφα που πιστοποιούσαν την ασθένεια των Κυπρίων εργοδοτών και δικαιολογούσαν, ουσιαστικά την ανάγκη τους για άντρες οικιακούς βοηθούς.  
 
Η υπόθεση, σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη βρίσκεται ενώπιον του Δικαστηρίου και πρόκειται για εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος'.
 
Στην υπόθεση, η οποία χαρακτηρίζεται από τις αρχές πολύπλοκη και εξαιρετικά δύσκολη, εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, 18 Ινδοί, 6 από τους οποίους αναγνωρίστηκαν ως θύματα.
 
Άπαντες οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Κακουργιοδικείου και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, πλην ενός, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
 
Δέκα πρόσωπα έχουν αφεθεί ελεύθερα με συγκεκριμένους όρους, ενώ ένα πρόσωπο με οδηγίες δικαστηρίου παρέμεινε υπό κράτηση.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι με οδηγίες του Αρχηγού της Αστυνομίας, το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων έχει ενισχυθεί με έμπειρους ανακριτές.