Με το στόμα ανοικτό έμειναν αστυνομικοί στη Λεμεσό, όταν διαπίστωσαν ότι ένα 12χρονο αγοράκι ζει τις τελευταίες ημέρες μόνο του και εγκαταλειμμένο σε αποθήκη, καθώς η αλλοδαπή μητέρα του έφυγε για ταξίδι στο εξωτερικό. 
 
Η Λετονή μητέρα του παιδιού φαίνεται πως το άφησε μόνο του από τις 26 Μαρτίου και έφυγε με τον Ιρανό σύντροφό της και το τρίχρονο παιδί που απέκτησε μαζί του, για ταξίδι στο Ιράν
 
Το αγόρι εντοπίστηκε χθες βράδυ από αστυνομικούς και λειτουργούς του Γραφείου σε αποθήκη, όπου διαμένει η οικογένεια.  
 
 
 
Ο δωδεκάχρονος μεταφέρθηκε σε αστυνομικό σταθμό, όπου ανέφερε ότι παρόλο που η μητέρα του, του ζητούσε να πάει μαζί τους, ο ίδιος αρνήθηκε. Το παιδί φαίνεται πως είπε επίσης στους αστυνομικούς ότι καθημερινά του έπαιρνε φαγητό ένας φίλος του συντρόφου της μητέρας του, αλλά τη νύκτα έμενε μόνο του στο σπίτι-αποθήκη. 
 
Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης «από τις πρώτες εξετάσεις της αστυνομίας, φαίνεται ότι  η μητέρα του και ο πάτριος του έχουν φύγει στο εξωτερικό στις 26 Μαρτίου και αναμένεται να επιστρέφουν σήμερα», προσθέτοντας ότι εναντίον των δυο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.
 
«Το παιδί έχει δώσεΙ κάποιους ισχυρισμούς ότι η μητέρα και ο πατριός του έχουν αφήσει κάποιον ενήλικα ο οποίος τον φρόντιζε και του έφερνε φαγητό και δεν φαίνεται να στερείται οτιδήποτε», συμπλήρωσε ο κ.Σωτηριάδης.
 
Αυτή τη στιγμή ο 12χρονος βρίσκεται υπό τη φροντίδα του Γραφείου Ευημερίας, είπε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, προσθέτοντας ότι η εγκατάλειψη παιδιού κάτω των 16 ετών είναι ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα.
 
Γ. Ευημερίας: Πολλά αναπάντητα ερωτήματα για την υπόθεση
 
Μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και Κάτι», η Διευθύντρια του Γραφείου Ευημερίας, Τούλα Κούλουμου, ανέφερε ότι το γραφείο ειδοποιήθηκε χθες σχετικά, μετά από ενημέρωση από κάποιο ευαισθητοποιημένο πολίτη.
 
Σημείωσε ότι το παιδί έχει τεθεί υπό την προστασία της υπηρεσίας και μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο, όπου θα έχει όλα όσα χρειάζεται.
 
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματα για την υπόθεση, καθώς η εν λόγω οικογένεια δεν βρισκόταν υπό την προστασία της υπηρεσίας. Τόνισε ωστόσο ότι θα διερευνηθούν  οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες μεγαλώνουν τόσο ο 12χρονος όσο και ο τρίχρονος αδελφός του.