O απανταχού Ελληνισμός τίμησε σήμερα με παρελάσεις και δοξολογίες την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
 
«Το απαράμιλλο παράδειγμα των προγόνων μας Αγωνιστών του 1821 πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί στο διηνεκές. Ιδίως, κατά την τρέχουσα κρίσιμη συγκυρία για την πατρίδα» τονίζει στο μήνυμά του, με την ευκαιρία της επετείου, ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Όλοι οι Έλληνες, απανταχού της γης, προσθέτει, οφείλουμε να εκπληρώσουμε από κοινού αυτό το μέγιστο εθνικό χρέος, διασφαλίζοντας έτσι την πορεία του Ελληνισμού προς το ιστορικό πεπρωμένο του, στο πλαίσιο της ειρηνικής άμιλλάς του με τα άλλα έθνη ανά την υφήλιο.
 
Ο κυπριακός Ελληνισμός γιορτάζει με τη δέουσα ευλάβεια την επέτειο της ελληνικής Επανάστασης του 1821 ενάντια στα 400 χρόνια σκλαβιάς από τον οθωμανικό ζυγό.
 
Επίκεντρο των εορτασμών η Λευκωσία. 
 
 
 
Στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης τελέσθηκε το πρωί η πανηγυρική δοξολογία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β, παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, του Πρόεδρου της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, του Επιτετραμμένου της Ελλάδας, Παναγιώτη Αντωνάτου, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και πλήθος κόσμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο ευρωβουλευτής, Κώστας Μαυρίδης.
 
 
 
Σε δηλώσεις του μετά τη δοξολογία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να αναφερθεί στα μηνύματα της Ημέρας είπε ότι «τα μηνύματα είναι πάνω από όλα ενότητας και αγώνα. Η σημερινή επέτειος που γιορτάζεται με τόση λαμπρότητα στην Κύπρο αποδεικνύει ότι οι σπονδές αίματος που συνδέουν τη μητροπολιτική Ελλάδα με τον Κυπριακό Ελληνισμό είναι ακατάλυτες, είναι αδιάσπαστες και, συνεπώς, χαράζουν και κοινή πορεία πλεύσης για το μέλλον». 
 
 
 
Μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκε έξω από το οίκημα της ελληνικής Πρεσβείας, τον χαιρετισμό της οποίας δέχεται ο Πρόεδρος της δημοκρατίας.