Ασθενής χαµηλή πίεση καλύπτει την περιοχή, ενώ από την Τετάρτη ψυχρή αέρια µάζα θα επηρεάσει την Κύπρο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, δεν αποκλείεται να πέσουν χιόνια και σε πεδινές περιοχές.

Αρχικά σήµερα διαστήµατα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, η οποία αναµένεται να δώσει, κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια, µεµονωµένη βροχή. Από το µεσηµέρι και µετά αναµένεται τοπικά µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά.

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Τοπικά, στα νοτιοδυτικά παράλια το απόγευµα, θα πνέουν µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ της ίδιας διεύθυνσης. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

 

Απόψε ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, ενώ στα δυτικά και βόρεια παράλια υπάρχει το ενδεχόµενο να σηµειωθεί µεµονωµένη βροχή. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 8 στα δυτικά και βόρεια στα παράλια, στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και στο 0 στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τρίτη αναµένονται τοπικές βροχές κατά διαστήµατα και, από το µεσηµέρι και µετά πιθανό και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναµένεται χιονόπτωση. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Χιόνια στην Τροοδίτισσα
Χιόνια στην πλατεία Πλατρών


Την Τετάρτη και την Πέµπτη θα σηµειωθούν, κατά διαστήµατα, τοπικά βροχές και χιόνια σε ορεινές και ηµιορεινές περιοχές. Την Πέµπτη χιονόπτωση δεν αποκλείεται να σηµειωθεί και σε ορισµένες πεδινές περιοχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή πτώση και αναµένεται ότι, κατά τη διάρκεια της νύκτας, παγετός θα σχηµατιστεί στα ορεινά και ηµιορεινά και πιθανόν και σε υπήνεµες πεδινές περιοχές.

 

 

 

Στείλε μας τις φωτογραφίες σας απο τα χιονισμένα τοπία της Κύπρου στο Facebook ή στο email [email protected]