Ενώπιον του δικαστηρίου Πάφου οδηγήθηκαν το πρωί οι τρεις ύποπτοι που συνελήφθηκαν αργά χθες βράδυ από την αστυνομία, μετά τις αποκαλύψεις του τέως δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα.

Η διαδικασία που ξεκίνησε στις δέκα το πρωί διακόπηκε λίγη ώρα αργότερα μετά από εισήγηση των συνηγόρων υπεράσπισης του επικεφαλή της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργου Σιαηλή να διαχωριστεί η διαδικασία για τον ίδιο. Η εισήγηση απορρίφθηκε από το δικαστήριο το οποίο αποφάσισε όπως το αίτημα εξεταστεί για κράτηση και των τριών.

Στην πολύωρη διαδικασία που κράτησε πέραν των οκτώ ωρών ακούστηκαν πράγματα και θάματα, για μίζες εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και για ρουσφέτια.  

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, το 2013 ο Ελλαδίτης επιχειρηματίας συναντήθηκε με τον Σάββα Βέργα για να συζητήσουν τον διακανονισμό για τις έξτρα εργασίες της εταιρείας του. Όπως ανέφερε ο ανακριτής, ο Τέως δήμαρχος του ζήτησε όπως του δώσει πίστωση χρόνου ώστε να έχει συνάντηση με δύο δημοτικούς συμβούλους του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ ώστε να λάβει έγκριση για το ποσό που ζητούσε."

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο δικαστήριο ο δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ, αποδέχτηκε την πρόταση Δρακόπουλου, με οικονομικό αντάλλαγμα. Ο εξεταστής της υπόθεσης, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο  Γιώργος Σιαηλής, μετέβη δύο φορές στην Αθήνα , και φέρεται να έλαβε από τον Χρίστο Δρακόπουλο, το ποσό των εκατόν χιλιάδων ευρώ, το οποίο μοίρασε με τον τέως δήμαρχο."

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας και τα όσα λέχθηκαν στο δικαστήριο από τον ανακριτή, οι άλλοι δύο ύποπτοι επιχειρηματίες φέρονται να χρημάτιζαν με μεγάλα ποσά την ομάδα Βέργα και Μαληκκίδη με σκοπό να εισπράττουν έξτρα ποσά από τις εργασίες του ΣΑΠΑ.  

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο οι δύο ύποπτοι, φέρονται να έδωσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, ως χορηγίες στο δήμο Πάφου, για να εγκριθούν νέες εργασίες και να αυξηθεί το κόστος των συμβολαίων τους.  

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, μετά την κατάθεση Βέργα, θεωρείται θέμα χρόνου να μιλήσει και ο Μαληκκίδης. 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες της ΜΟΚΑΣ για εντοπισμό των περιουσιακών στοιχείων των τριών υπόπτων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Άντρος Κυπριανού: Κάθαρση και τιμωρία

Στο μεταξύ, για κάθαρση και τιμωρία όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας την εμπλοκή στελεχών του κόμματος του στα σκάνδαλα της Πάφου.