Νέος κύκλος συλλήψεων, σε σχέση με το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Πάφου (ΣΑΠΑ), ξεκίνησε, χθες, μετά και τις νέες εξελίξεις που σημειώθηκαν από την παραδοχή του παραιτηθέντος Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα και τις αποκαλύψεις στις οποίες προέβη.

Χθες εκτελέστηκαν και τα τρια νεα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σχετικά με το σκάνδαλο ΣΑΠΑ της Πάφου, στο οποίο εμπλέκεται ο τέως δήμαρχος της Σάββας Βέργας.

Συνελήφθησαν ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΑΚΕΛ,  Γεώργιος Σιαηλής, ο Τεχνικός Διευθυντής της εργοληπτικής Εταιρείας MEDCON  Αντρέας Χειμαρίδης και ο  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εργοληπτικής Εταιρείας ΝΕΜΕΣΙΣ, Κυριάκος Χρυσοχόος.

Τα νεα εντάλματα εκδοθηκαν, μετά τη θεληματική κατάθεση του τέως Δημάρχου Σάββα Βέργα. 

Διακοπή διαδικασίας στο δικαστήριο

Οι συλληφθέντες προσήχθησαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου. Μετά απο αίτημα των δικηγόρων τους, όπως αντιμετωπιστεί ξεχωριστά ο κάθε συλληφθής,  η διαδικασία διεκόπη.

Καμία εμπλοκή τους στο σκάνδαλο δήλώνουν Σαρίκας και Φακοντής

Αναφορικά με την εμπλοκή των Φειδία Σαρίκα και Ανδρέα Φακοντή στην υπόθεση ΣΑΠΑ, και οι δυο βουλευτές, χθες, τόσο με δηλώσεις τους όσο και ανακοινώσεις τους, δήλωναν πως δεν έχουν καμία εμπλοκή, εκφράζοντας ετοιμότητα να επιτρέψουν έλεγχο στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Α. Φακοντής σε ανακοίνωση τονίζει πως «θέλω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου να διαψεύσω κατηγορηματικά ότι είχα την όποια ανάμειξη στο φαγοπότι του ΣΑΠΑ.

Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι καθαρά συκοφαντικοί από οποιονδήποτε και αν προέρχονται. Αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι έγιναν από τον κ. Βέργα, αυτό έγινε εκδικητικά, διότι είμαι αυτός που πρωτοστάτησε, κατήγγειλε και έβγαλε στο φως το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ. Ως βουλευτής του ΑΚΕΛ, το 2012 ενέγραψα θέμα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, στην οποία με συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς παρέπεμπα σε κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος στον ΣΑΠΑ. Τα τελευταία γεγονότα επιβεβαιώνουν πανηγυρικά, δυστυχώς, τις καταγγελίες μου.

Για άμεση αποκατάσταση της αλήθειας και του ονόματός μου δηλώνω ότι είμαι έτοιμος και πρόθυμος να δώσω άμεσα ελεύθερη πρόσβαση στην Αστυνομία και τις ανακριτικές Αρχές στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς και τα περιουσιακά μου στοιχεία, παρακάμπτοντας τα όποια νομικά εμπόδια υπάρχουν λόγω βουλευτικής ασυλίας», καταλήγει ο κ. Φακοντής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση από πλευράς του βουλευτή της ΕΔΕΚ, Φειδία Σαρίκα, ο οποίος σε ανακοίνωσή του υποδεικνύει πως «δεν θα παίξω το παιχνίδι του κ. Βέργα και δεν θα τον ακολουθήσω. Δεν έχω υπόψη μου τι έπλασε και τι μου καταλογίζει ο κ. Βέργας.

Δεν ξέρω, ούτε και μπορώ να φανταστώ τι μου καταλογίζει χωρίς να δω το κείμενο της κατάθεσής του γιατί πολύ απλά δεν τον έχω ποτέ μου ακολουθήσει στη διεφθαρμένη του πορεία. (…) Είναι στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών οι τραπεζικοί μου λογαριασμοί και ο έλεγχος των περιουσιακών μου στοιχείων», σημειώνει.

Προώθηση νομοθεσίας για δήμευση περιουσίας

Με άμεση προώθηση νομοθεσίας για δήμευση περιουσίας, ώστε οι ένοχοι - αν υπάρχουν -  όχι μόνο να καταδικάζονται, αλλά και να επιστρέφουν τα κλεμμένα, απαντά το κυβερνών κόμμα, στις καταιγιστικές εξελίξεις στην Πάφο και το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.

Ασφαλείς πληροφορίες του Σίγμα αναφέρουν ότι από εβδομάδας ο ΔΗ.ΣΥ θα επαναφέρει παλαιότερη πρόταση του για δήμευση περιουσίας, αφού διαπιστώθηκε ότι η ισχύουσα νομοθεσία είναι περίπλοκη και δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθολικά.