Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Πάφου (ΣΑΠΑ), αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από πολύωρη ανάκριση, ο παραιτηθείς Δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, παραδέχθηκε αργά χθες το απόγευμα ενοχή για χρηματισμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Βέργας φέρεται να εμπλέκει στην υπόθεση δύο βουλευτές, ένα μηχανικό και δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Πάφου για «μίζες». Μετά και από αυτές τις εξελίξεις, δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες συλλήψεις τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, ελεύθερη χωρίς να κατηγορηθεί αφέθηκε χθες το βράδυ η σύζυγος του Σάββα Βέργα, Σοφία, η οποία είχε συλληφθεί ύστερα από κατάθεση του ιδιοκτήτη της εταιρείας "Envitec" Χρήστου Δρακόπουλου, ότι είχε καταθέσει 85.000 ευρώ, σε λογαριασμό της.

Σύσκεψη αστυνομίας - νομικής υπηρεσίας

Σε δηλώσεις του στο Ράδιο Πρώτο ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, επεσήμανε ότι η κ. Αποστολίδου, απολύθηκε γύρω στις 9 το βράδυ της Παρασκευής, αφού όπως είπε δεν δικαιολογείτο άλλο η κράτησή της. 

Ο κ. Αγγελίδης, ανέφερε ότι το περιεχόμενο της κατάθεσης του πρώην Δημάρχου, θα αποτελέσει αντικείμενο σύσκεψης μεταξύ της αστυνομίας και της νομικής υπηρεσίας.

Παράλληλα, είπε ότι τα ονόματα που κατονομάσει ο Σάββας Βέργας, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ή εαν αυτό προκύψει τότε όπως είπε θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Η κατάθεση του Δρακόπουλου

Σημειώνεται ότι η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή της συζύγου του Σάββα Βέργα,  μετά την κατάθεση-φωτιά του Ελλαδίτη εργολάβου Χρήστου Δρακόπουλου, σύμφωνα με την οποία αναγκάστηκε να καταθέσει στον λογαριασμό της κ. Αποστολίδου 85 χιλιάδες ευρώ καθ' υπόδειξη του συζύγου της, την οποία δήλωσε ως συνεργάτιδά του και όχι ως σύζυγό του. Όπως αναφέρθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, ο Σάββας Βέργας φέρεται να έδωσε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα Σοφία Αποστολίδου και ο πρόεδρος της εταιρείας ENVITEC κατέθεσε σε δύο δόσεις το προαναφερθέν ποσό σε συγκεκριμένη τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του επιχειρηματία, ο Δρακόπουλος ζήτησε επανειλημμένα απόδειξη για τη χορηγία, χωρίς όμως να την πάρει ποτέ. Η Σοφία Αποστολίδου οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στην αστυνομία για ανάκριση και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για να ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησής της. Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Αποστολίδου, σε κατάθεσή της στην Αστυνομία, δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με το ποσό στο οποίο αναφέρεται ο κ. Δρακόπουλος.

Τα τεκμήρια

Η αστυνομία, πάντως, προκειμένου να πείσει το δικαστήριο να διατάξει την κράτηση της συζύγου του παραιτηθέντος Δημάρχου Πάφου, αλλά και για να στοιχειοθετήσει ενδεχόμενη υπόθεση εναντίον της, θα αξιοποιήσει δύο σημαντικά τεκμήρια:

  • 1. Έντυπο κατάθεσης της συναλλαγής, που δείχνει έμβασμα 85.500 περίπου χιλιάδων ευρώ, το αντίστοιχο των 50 χιλιάδων λιρών, σε ελληνική τράπεζα στο όνομα της Σοφίας Αποστολίδου.
  • 2. Διάφορα άλλα έγγραφα από χορηγίες που έκανε σε εκδηλώσεις τις οποίες διοργάνωσε ο Δήμος, συνολικού ποσού 120 χιλιάδων ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ