Παρελθόν αποτελεί η έκτακτη υπάλληλος του Πολιτιστικού Τμήματος του Δήμου Πάφου, Μαρία Σολομωνίδου. Η ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου Πάφου που συνήλθε σε δίωρη συνεδρία και εξέτασε κυρίως τα πειθαρχικά παραπτώματα της δημοτικής υπαλλήλου, αποφάσισε τον τερματισμό της απασχόλησης της  και την άρση της διαθεσιμότητας της.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Δημοτικός γραμματέας του Δήμου Πάφου Θέμης Φιλιππίδης αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο όπως επειδή η εν λόγω υπάλληλος τελεί σε διαθεσιμότητα που λήγει στις 20 Δεκεμβρίου λόγω της εμπλοκής της σε υπό διερεύνηση από την Αστυνομία υποθέσεις , η άρση της διαθεσιμότητας ισχύει από αύριο 26 Νοεμβρίου και όπως από αύριο να αρχίσει η περίοδος προειδοποίησης  του τερματισμού της απασχόλησης της  για τέσσερις εβδομάδες.

Ταυτόχρονα είπε ο κ. Φιλιππίδης αποφασίστηκε όπως ζητηθεί από την υπάλληλο, να μην εργαστεί κατά το διάστημα της προειδοποίησης  και στην βάση – όπως ανέφερε- της διευθέτησης αυτής, θα τις καταβληθούν οι αντίστοιχες απολαβές.

Αναφερόμενος στους λόγους της απόλυσης της ο κ. Φιλιππίδης είπε πως « ο τερματισμός της απασχόλησης στηρίχτηκε από το δημοτικό συμβούλιο ότι οι υπηρεσίες της δεν είναι απαραίτητες στην Πολιτιστική Υπηρεσία του Δήμου , λαμβανομένης υπόψη της στελέχωσης της υπηρεσίας και υπό το φως του περιορισμού των δραστηριοτήτων της υπηρεσίας που επιβάλλεται από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση».

Η Μαρία Σολομωνίδου κατηγορείται για την υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων ενώ είχε συλληφθεί και ανακριθεί για την υπόθεση της συναυλίας του Σάκη Ρουβά και εναντίον της διεξήχθη πειθαρχική έρευνα.

Η ίδια προχώρησε σε σειρά καταγγελιών κατά του δημοτικού συμβούλου Βάσου Δημητρίου κατηγορώντας τον για παρατυπίες σε ότι αφορούσε τη συναυλία της Δέσποινας Βανδή, με τον δεύτερο να διαψεύδει κατηγορηματικά.