Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη, παρακολουθεί τις τελευταίες ώρες τις καταιγιστικές εξελίξεις της δολοφονίας 22χρονου στη Λάρνακα, με φερόμενο ως δράστη 17χρονο, ο οποίος κατά την αστυνομία, ομολόγησε μάλιστα το έγκλημα που διέπραξε.

Σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου, η αστυνομία εξασφάλισε εναντίον του 8ημερο διάταγμα κράτησης.

Αναλυτικότερα, ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας,  οδηγήθηκε το πρωί ο 17χρονος ύποπτος για τη στυγερή δολοφονία του 22χρονου Michael Antony Luis Μηνά, χθες τα ξημερώματα στη Λάρνακα. Αυτεπάγγελτα η εισαγγελία δια του εκπροσώπου της, ζήτησε η διαδικασία να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο.

Έκθεση του γραφείου ευημερίας που παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου και αναφερόταν μεταξύ άλλων στην ατομική κατάσταση του 17χρονου υπόπτου, κατέγραφε λεπτομερώς την παραβατική συμπεριφορά του 17χρονου καθώς και τα αδικήματα τα οποία διέπραξε την τελευταία πενταετία.

Λόγω της συμπεριφοράς του κλήθηκαν πολυθεματικές συνεδρίες και όπως διαπιστώθηκε έχρηζε θεραπείας σε κλειστό θεραπευτικό πλαίσιο για απεξάρτηση. Σύμφωνα πάντα με την έκθεση, θα αξιολογούσαν τρόπους διαχείρισης της ψυχικής του υγείας αλλά λόγω της απουσίας κατάλληλου ιδρύματος ενημερώθηκε τελικά ο Γ.Δ του υπουργείου υγείας. Με έντονο ύφος τοποθετήθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης του υπόπτου.

Από το 2010 μέχρι σήμερα όταν ο ύποπτος ήταν μόλις 12 ετών, ενεπλάκη σε περισσότερες από 50 υποθέσεις που αφορούσαν κακόβουλες ζημιές, εμπρησμούς, ναρκωτικά, ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις.

Η πρότελευταια σύλληψη του έγινε στις 6 Νοεμβρίου για κλοπή οχήματος. Τουλάχιστον σε τρεις ξεχωριστές υποθέσεις η αστυνομία ζήτησε την άμεση καταχώριση των υποθέσεων προκειμένου να αιτηθεί και της κράτησης του. Αφέθηκε ελεύθερος και 9 ημέρες αργότερα, διέπραξε δολοφονία, όπως παραδέχθηκε σε θεληματική του κατάθεση στους ανακριτές.

Στο μεταξύ, το πρωί οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους διενήργησαν νεκροτομή στη σορό του άτυχου 22χρονου. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος του προήλθε από αιμορραγία συνεπεία διατομής των αγγείων του λαιμού.