Δεν υπάρχει, προς το παρόν, ζήτημα σύλληψης του Δημάρχου Πάφου, Σάββα Βέργα, σε σχέση με την υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων που είχαν σταλεί σε παράγοντες του Δήμου Πάφου και σε δημοσιογράφο,  αναφορικά με την υπόθεση του διαχωρισμού των οικοπέδων της εταιρείας Αristo.

Η απόφαση για τη μη σύλληψη Βέργα λήφθηκε κατά τη διάρκεια πρωινής σύσκεψης στη Νομική Υπηρεσία

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αξιολογήθηκαν όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα, που έχουν ενώπιων τους οι ανακριτές και τα οποία αφορούν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των δυο υπόπτων, Μαρίας και Ηλία Σολομωνίδη, τις καταθέσεις των ιδίων, του Δημάρχου Πάφου, Σάββα Βέργα, αλλά και προσώπων, με τα οποία είχαν επικοινωνήσει την ημέρα της αποστολής των απειλητικών μηνυμάτων.

Στο μικροσκόπιο και το θέμα της συναυλίας

Εξετάστηκαν, επίσης, οι καταγγελίες του Δημοτικού Συμβούλου,  Βάσου Δημητρίου, στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας για ύποπτες διαδρομές χρήματος και αποφασίστηκε συνέχιση των εξετάσεων.

Στο μικροσκόπιο και ο βαθμός εμπλοκής της δημοτικής υπαλλήλου σε ιδιωτική επιχείρηση, η οποία ανέλαβε, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση της φιλανθρωπικής συναυλίας του Σάκη Ρουβά στην Πάφο.

Δημοτικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν επίσης την παραλαβή χρημάτων χωρίς αποδείξεις , αλλά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μη χρέωση του φόρου θεάματος στην περίπτωση της συναυλίας του Σάκη Ρουβά. 

Δεν αποκλείεται επίσης, να εξεταστεί και θέμα παράτυπων διαδικασιών πρόσληψης της συγκεκριμένης υπαλλήλου στο Δήμο Πάφου.

Την ίδια ώρα, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου επαναφέρουν και άλλα θέματα για τα οποία υπήρξαν καταγγελίες στο παρελθόν για κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Μεταξύ αυτών, το θέμα της κατασκευής πεζοδρομίων και  το θέμα των συμβολαίων της δεύτερης φάσης του αποχετευτικού συστήματος Πάφου.

Ελεύθεροι πατέρας και κόρη

Στο μεταξύ, το απόγευμα αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι, σύμφωνα με την Αστυνομία, η υπάλληλος του Δήμου Πάφου Μαρία Σολωμονίδου και ο πατέρας της που έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για τα απειλητικά μηνύματα.

Η Αστυνομία θα αναμένει τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα της συσκευής του Δημάρχου Πάφου, μετά την εξασφάλιση σχετικού διατάγματος, προκειμένου να προχωρήσει στις επόμενες ενέργειες της, μη αποκλειόμενης και της σύλληψης του Δημάρχου Πάφου. Ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτά, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ενέργειες για την Μαρία και τον Ηλία Σολωμονίδη.

Αιχμές Φαίδωνος κατά αστυνομικών χειρισμών

Σε μια άλλη εξέλιξη, για κακούς χειρισμούς από πλευράς αστυνομίας στην υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων, έκανε λόγο  ο Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ένας εκ των προσώπων που έλαβαν απειλητικό μήνυμα.

Μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα, «Μεσημέρι και Κάτι», ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι αστυνομικός ανακριτής είχε πει ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο συνεδρίαζε για την υπόθεση ARISTO, ότι επρόκειτο να συλληφθούν συγγενικά πρόσωπα του ενός υπόπτου για την υπόθεση απειλητικών μηνυμάτων. Αυτό, πρόσθεσε, είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να το ακούσουν και να λάβουν τα μέτρα τους, με συνέπειες στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα, ο κ. Φαίδωνος άφησε αιχμές εναντίον του Δημάρχου Πάφου για τις αναφορές του στα ΜΜΕ σε σχέση με τον πατέρα της δημοτικής υπαλλήλου.

Επισήμανε επίσης ότι γνωρίζει ποιοι κρύβονται πίσω από την υπόθεση, προσθέτοντας ότι έχει αναφέρει όσα γνωρίζει στην αστυνομία.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι και στο παρελθόν είχαν γίνει διαβήματα προς τη Βουλή για καταγγελίες άλλων υποθέσεων για τεκταινόμενα στο Δήμο Πάφου, ωστόσο δεν υπήρξε ανταπόκριση.