Πράγματα και θαύματα καταγγέλλει ο Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου, Βάσος Δημητρίου για το θέμα της φιλανθρωπικής συναυλίας του Σάκη Ρουβά στην πόλη, τον περασμένο Αύγουστο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα, ο κ. Δημητρίου, κατήγγειλε ότι πίσω από την ιδιωτική εταιρεία, στην οποία είχε ανατεθεί η διοργάνωση της εν λόγω συναυλίας, βρίσκεται ο σύζυγος της δημοτικής υπαλλήλου, Μαρίας  Σολομωνίδου. Μάλιστα, όπως ανέφερε, η εγγραφή της εν λόγω εταιρείας στον Έφορο Εταιρειών έγινε δύο ή τρεις μήνες μετά την πρόσληψη της κας Σολομωνίδου στο Δήμο Πάφου.

Υπενθυμίζεται ότι μέρος των εσόδων της εν λόγω συναυλίας επρόκειτο να δοθούν για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πάφου, ωστόσο, μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν έχει δοθεί ούτε σεντ στο κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ο κ. Δημητρίου άφησε παράλληλα αιχμές για τον τρόπο και τις διαδικασίες πρόσληψης της κας Σολομωνίδου στο Δήμο Πάφου, τονίζοντας ότι τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται μια προσπάθεια υποβάθμισης της Πολιτιστικής Λειτουργού του Δήμου Πάφου και της προώθησης της κας Σολομωνίδου, η οποία είναι έκτακτη υπάλληλος.

«Αν λέω ψέματα, να παραιτηθώ»

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ο κ. Δημητρίου τόνισε πως αν όσα καταγγέλλει αποδειχθούν ανυπόστατα, τότε είναι έτοιμος να υποβάλει την παραίτησή του.

Συντονισμός υπηρεσιών για τις συναυλίες στην Πάφο

Στο μεταξύ Γενικός Εισαγγελέας και Γενικός Ελεγκτής θα συντονιστούν στο θέμα της λειτουργίας του Δήμου στις περιπτώσεις διοργάνωσης συναυλιών, μετά τις καταγγελίες του Δημοτικού Συμβούλου, Βάσου Δημητρίου, για διασπάθιση και ύποπτες διαδρομές χρημάτων.

Σε μια άλλη εξέλιξη, λήγει σήμερα και το διάταγμα κράτησης των δύο υπόπτων, Μαρίας και Ηλία Σολομωνίδη.

Διαβάστε ακόμα: Σύσκεψη για την υπόθεση απειλητικών μηνυμάτων