Στην Νομική Υπηρεσία και εν συνεχεία στο δικαστήριο θα μεταβούν αυρίο ανακριτές της υποθεσης αποστολής απειλητικών μηνυμάτων με σκοπό να ζητήσουν διάταγμα αποκάλυψης των τηλεποικοινωνιακών δεδομενων του  Δημάρχου Σάββα Βέργα. 

Ακολούθως θα μεταβούν στην Αρχή τηλεπικοινωνιών Κύπρου αναμένεται να τα παραδωσει σε χρονικο διάστημα όχι λιγότερο των δύο ημερών. Αυτά θα αντιπαραβληθούν με όσα ο Δήμαρχος ανέφερε στην πολύωρη ανακριτική του κατάθεση και θα καταδείξουν εαν ηταν απόλυτα ειλικρινής στις απαντήσεις του. 

Τα δεδομένα θα δείξουν επίσης εαν και με ποιους μίλησε μετά που δέχθηκε το απειλητικό μήνυμα και το πιο σημαντικό που βρισκόταν στην στιγμή εκείνη.  Να υπενθυμίσουμε ότι όπως αποκαλύψαν χθες οι Τομές στα Γεγονότα στην σχετική ερώτηση που δέχθηκε ο Σάββας Βέργας απάντησε οτι ήταν στο Γραφείο του στο Δημαρχείο Πάφου. 

Εξάλλου χθες πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομία της πόλης σύσκεψη υπό τον βοηθό Αρχηγό Αστυνομίας κατά την οποία αξιολογήθηκαν όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα της υπόθεσης των απειλητικών μηνυμάτων που σχετίζονται με την υπόθεση ΑΡΙΣΤΟ.  

Όλα συνηγορούν πως τα τέσσερα απειλητικά μηνύματα δεν έχουν σταλεί από τον Ηλία Σολομωνίδη, όπως ο ίδιος παραδέχεται, αλλά από την κόρη του Μαρία.    Μάλιστα τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα από το κινητό της ύποπτης Μαρίας Σολομωνίδου έδειξαν πως μετά την αποστολή των απειλητικών μηνυμάτων ο Σάββας Βέργας δέχθηκε απο το ύποπτο τηλέφωνο δυο κλήσεις διάρκειας 3 δευτεροπλέπτων η πρώτη και 6 ½ λεπτών η δεύτερη.

Τέλος χθες μελη του ΤΑΕ Πάφου διενήργησαν με δικαστικό ένταλαμα, έρευνα στο γραφείο της Μάρίας Σολομωνίδου από το οποίο μεταξύ άλλων παραλήφθησαν για να εξετασθούν δύο κάρτες προπληρωμένης υπηρεσίας.