Καταιγισμό ερωτήσεων δέχθηκε στην πολύωρη ανακριτική κατάθεση του ο Δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, αποτέλεσμα των οποίων, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν να στριμωχτεί και να γίνει σε αρκετές περιπτώσεις εριστικός. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΣΙΓΜΑ ότι ο Δήμαρχος Πάφου δεν έπεισε με τις απαντήσεις του, τους ανακριτές της υπόθεσης.

Στις ερωτήσεις που φέρεται να έπεσε σε αντιφάσεις, ακολούθησε την τακτική, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, να αλλάζει άρδην τις απαντήσεις του και να χρησιμοποιεί την φράση δεν θυμάμαι.

ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ: Μετά που δέχθηκες το απειλητικό μήνυμα, μίλησες με οποιοδήποτε από τους συλληφθέντες;
Σ.ΒΕΡΓΑΣ : Όχι δεν μίλησα με κανένα.
ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ: Υπάρχει μαρτυρία που αναφέρει ότι δέχθηκες τηλεφωνήματα από το τηλέφωνο της Μαρίας Σολομωνίδου. Με ποιον μίλησες;
ΒΕΡΓΑΣ: Θέλω να αλλάξω την απάντηση μου και να την κάνω δεν θυμάμαι.
ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ: Στην πρώτη μου ερώτηση, απάντησες ότι δεν μίλησες με κανένα και όταν σου αποκάλυψα ότι υπάρχει μαρτυρία, άλλαξες την απάντηση σου. Γιατί το έκανες αυτό;
ΒΕΡΓΑΣ: Μιλάμε για 12 μέρες πριν. Μιλώ τακτικά με την Μαρία, σχεδόν κάθε βράδυ, για θέματα προγραμματισμού του Δήμου και δεν θυμάμαι με ποιον μέλος της οικογένειας μίλησα το βράδυ εκείνο και αν μίλησα.

Αξιοσημείωτο της ανάκρισης είναι και το γεγονός ότι στην μέση της διαδικασίας ο Δήμαρχος Πάφου ζήτησε να διαβάσει τις μέχρι τότε απαντήσεις που έδωσε με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγη ώρα η ανάκριση. Όταν η ανάκριση ήταν έτοιμη να επαναρχίσει, ο Σάββας Βέργας ζήτησε όπως αλλάξει τις απαντήσεις που έδωσε, σε πέραν των δέκα ερωτήσεων και να τις αντικαταστήσει με την φράση δεν θυμάμαι.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι μετά το τέλος της ανάκρισης η αστυνομία ζητήθηκε από τον κ. Βέργα να αναμένει στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου για να αποφασίσει ο γενικός εισαγγελέας αν θα αφεθεί ελεύθερος.

Αποτέλεσμα ήταν ο Δήμαρχος να γίνει έξαλλος και έτσι του επετράπη να φύγει για το σπίτι του, με την επισήμανση ότι ίσως χρειαστεί να τον επισκεφθούν εκεί οι ανακριτές.

Περισσότερες από 50 ερωτήσεις δέχθηκε ο Δήμαρχος Πάφου κατά τη χθεσινή 7ωρη κατάθεση του.

Οι απαντήσεις του Δήμαρχου Πάφου καταγράφηκαν σε περισσότερες από δέκα σελίδες, που θα αξιολογηθούν και με βάση τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που αναμένονται. Στην κατάθεση του, ο Σάββας Βέργας αναφέρθηκε και στην διαδικασία αγοράς του τηλεφώνου που στάληκαν τα απειλητικά μηνύματα. Η απάντηση του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να ήταν διαφοροποιημένη από τις μέχρι τώρα δημόσιες τοποθετήσεις του.

Συγκεκριμένα φέρεται να είπε πως:

«Η Cyta μου έκανε δώρο ένα SAMSUNG S5 και όταν το είδε η Μαρία της άρεσε. Της είπα θα σου πάρω ένα από κατάστημα που μου κάνω έκπτωση. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είναι φίλος και έτσι άνοιξε ειδικά την Κυριακή 3 Αυγούστου. Λίγες μέρες αργότερα η Μαρία μου πλήρωσε την αξία του κινητού σε μετρητά», φέρεται να είπε στους ανακριτές ο Δήμαρχος Πάφου.

Τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα από το τηλέφωνό της Μαρίας Σολομωνίδου που ζήτησε και έλαβε η Αστυνομία, δείχνουν ξεκάθαρα ότι αμέσως μετά την αποστολή του απειλητικού μηνύματος στο Δήμαρχο Πάφου αφαιρέθηκε η κάρτα προπληρωμένης υπηρεσίας και τοποθετήθηκε η κάρτα με τον αριθμό της Μαρίας Σολομωνίδου. Ακολούθως δέχθηκε κλήση ο Σάββας Βέργας και υπήρξε συνομιλία πέραν των 2 λεπτών.
Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και λίγη ώρα μετά, με την διάρκεια της επικοινωνίας με τον Δήμαρχο να ανέρχεται στα 6 ½ λεπτά. Ο Δήμαρχος Πάφου ερωτήθηκε και που βρισκόταν την ώρα που δέχθηκε το απειλητικό μήνυμα και απάντησε στο γραφείο του στο Δημαρχείο Πάφου.

Σημαντικό στοιχείο στην προσπάθεια εξιχνίασης της υπόθεσης αποστολής απειλητικών μηνυμάτων αποτελεί το επίμαχο κινητό τηλέφωνο το οποίο δεν έγινε κατορθωτό να εντοπιστεί.

Αυτό εξαφανίστηκε μια μέρα μετά την αποστολή των απειλητικών μηνυμάτων και σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο πατέρας της Μαρίας Σολομωνίδου, το πέταξε στην θάλασσα στην περιοχή ΦΑΡΟΣ στις 3 το μεσημέρι.

Διαβάστε επίσης: