Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον, ο φερόμενος από τις αρχές, ως ιθύνων νους για την μεγάλη κλοπή του πίνακα της Μπαλαρίνας του Ντεγκά, που έγινε την περασμένη εβδομάδα σε σπίτι 70χρονου στο χωριό Απαισιά της Λεμεσού.  

Ο 55χρονος Ρώσος επιχειρηματίας, με κυπριακή υπηκοότητα, και μόνιμος κάτοικος του νησιού, ο οποίος καταζητείτο από της αρχές  παραδόθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στην ΑΔΕ Πάφου, με τη συνοδεία του δικηγόρου του.

Ο επιχειρηματίας ο οποίος μεταφέρθηκε το απόγευμα στα αστυνομικά κρατητήρια της Λεμεσού, αρνείται να συνεργαστεί με την αστυνομία, ενώ αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου για με διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών. Ο Ρώσος θεωρείται θεωρείται κλειδί στην υπόθεση κλοπής του πίνακα, η αξία του οποίου υπολογίζεται στα έξι εκατομμύρια ευρώ.  

Ο 55χρονος θεωρείται από την αστυνομία ο ιθύνων νους της παγίδας που στήθηκε στον 70χρονο τον οποίο ξεγέλασε με το πρόσχημα ότι ήθελε να αγοράσει το σπίτι του.  Συνεργάτες του υπόπτου θεωρούνται οι δυο Ελληνοκύπριοι που συνελήφθησαν και τέθηκαν με δικαστικό ένταλμα υπό κράτηση.   Και οι δύο αρνούνται μέχρι στιγμής πως έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Η καταγγελία για την κλοπή του πίνακα έγινε από τον 70χρονο συνταξιούχο ιδιοκτήτη του και συλλέκτη έργων Τέχνης, ο οποίος διαπίστωσε την κλοπή του πίνακα, μετά που επέστρεψε σπίτι του από ραντεβού που είχε με τους δυο υπόπτους.

Τις υπόνοιες εναντίον των υπόπτων διατύπωσε το θύμα, ο οποίος δήλωσε πως οι ύποπτοι τον είχαν επισκεφτεί στο σπίτι του ως ενδιαφερόμενοι για την αγορά της οικίας του.  Για την κλοπή ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και η Ιντερπολ αφού θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως οι δράστες θα επιχειρήσουν την πώληση του σε συλλέκτες του εξωτερικού.