Tο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον των τεσσάρων υπόπτων, για τη διερευνώμενη υπόθεση πολεοδομικών υπερβάσεων και παρατυπιών από την εταιρεία Aristo Developers.

Πρόκειται για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Θεόδωρο Αριστοδήμου, τη σύζυγό του, αρχιτέκτονα και επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρείας, τον πρώην Μηχανικό του Δήμου Πάφου και τη λειτουργό των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Η χθεσινή διαδικασία διεξήχθη ερήμην του Θεόδωρου Αριστοδήμου, ο οποίος παρουσίασε ψηλή πίεση και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία.

O Θεόδωρος Αριστοδήμου, όπως αναφέρθηκε κατά τη δικαστική διαδικασία, έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, υποβλήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν σε σοβαρές επεμβάσεις και ύστερα από υψηλή πίεση που παρουσίασε σήμερα το πρωί, διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσκομίστηκε από τον θεράποντα ιατρό που εξέτασε τον επιχειρηματία, ιατρική βεβαίωση.

Ο δικηγόρος του Θεόδωρου Αριστοδήμου, ζήτησε από το δικαστήριο την παραίτηση του δικαιώματος του πελάτη του από τη δικάσιμο, τονίζοντας ότι η οποιαδήποτε απόφαση του δικαστηρίου θα είναι δεσμευτική.   

Διαβάστε ακόμη:

Το χρονικό της σύλληψης του ιδίου και άλλων τριών ατόμων - See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/162847#sthash.F868kqvx.dpuf

Η σύλληψη των τεσσάρων υπόπτων έγινε μετά από καταγγελία του  Δήμου Πάφου στην Αστυνομία, σε σχέση με το διαχωρισμό μεγάλου αριθμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί στην Πάφο και την αλλαγή των αρχικών σχεδίων, ώστε να μειωθεί το εμβαδόν του πρασίνου και του οδικού δικτύου της ενιαίας ανάπτυξης, προς ώφελος  της εταιρείας Aristo Developers.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου βρέθηκαν τρία πρόσωπα από τα τέσσερα που συνελήφθησαν. Πρόκειται για την σύζυγο του επιχειρηματία Θ.  Αριστοδήμου, Ρούλα, τον πρώην Δημοτικό Μηχανικό του Δήμου Πάφου και την λειτουργό των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη δικαστική διαδικασία, ο κ. Αριστοδήμου έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Τα οκτώ αδικήματα που βαραίνουν τους τέσσερις:

  • Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητες
  • Πλαστογραφία
  • Κυκλοφορία πλαστού εγγράφου
  • Συνομωσία για παράνομη λήψη
  • Εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις
  • Κατάχρηση εξουσίας
  • Ψευδή πιστοποιητικά από δημόσιο λειτουργό
  • Απόσπαση περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις.