Δεν προκύπτει κάτι χειροπιαστό από τη μέχρι σήμερα εγκληματολογική ανάλυση των απειλητικών επιστολών που στάλθηκαν σε πολιτικούς.

Αν και οι επιστολές στάλθηκαν ακόμη και σε σπίτια βουλευτών, όπως προκύπτει από σημερινές αστυνομικές πληροφορίες, εντούτοις δεν υπάρχει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε υπόνοια για σοβαρό κίνδυνο.

Παρά ταύτα το θέμα τυγχάνει σοβαρής διερεύνησης.

Όπως ενημερωθήκαμε, η αστυνομία στρέφει την προσοχή της κυρίως στα προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν    

Προληπτικά μέτρα από την αστυνομία

Τα προληπτικά μέτρα στηρίζονται σε δύο άξονες.

Ο πρώτος αφορά στην συγκέντρωση έξω από το Προεδρικό, μεθαύριο Τετάρτη, από κόμματα και οργανώσεις που αντιτίθενται στη νομοθεσία για τις εκποιήσεις.

Ο δε δεύτερος αφορά στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή, οπόταν και τα κόμματα θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις.

«Σκοπός μας είναι τα κόμματα και οι πολιτικοί να ασκήσουν το έργο τους χωρίς προβλήματα, όποιες και αν είναι οι αντιδράσεις» σημείωσε αστυνομική πηγή.

Ατιμωρησία, η αιτία…

Πάντως πολιτικοί και νομικοί κύκλοι φαίνεται να αποδίδουν τις ακραίες αντιδράσεις στο φαινόμενο της ατιμωρησίας.     

Συγκεκριμένα πολιτικοί, αστυνομικοί και νομικοί κύκλοι που μίλησαν στο Σίγμα υπέδειξαν ότι η αντίδραση του λαού είναι τέτοια γιατί την ώρα που νιώθει ότι στοχοποιείται κάποιοι που φέρουν μεγάλες ευθύνες παραμένουν στο απυρόβλητο.

«Αν οι έρευνες για την οικονομική τραγωδία συνεχιστούν με τους ίδιους αργούς ρυθμούς και κυρίως χωρίς ουσιαστικά και χειροπιαστά αποτελέσματα στο σύντομο μέλλον, τότε θα ισχύσει και στην Κύπρο ο νόμος της ζούγκλας» μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.     

Και στο πεδίο των εκποιήσεων υπάρχουν και συγκεκριμένα παραδείγματα.

Είναι βεβαίως το θέμα των μερικών δεκάδων μεγαλοφειλετών οι οποίοι χρωστούν πάνω από πέντε δις ευρώ. Μέχρι στιγμής ο απλός πολίτης δεν ένιωσε να κινείται κάτι στο εν λόγω μέτωπο, ενώ ο λαός θα κινδυνεύει να χάσει την κατοικία του. Και αυτό δημιουργεί πολύ μεγάλη ένταση, άρα και ανάλογη ακραία αντίδραση ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο.

Αντίδραση, η οποία μάλιστα θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερη, μας ανέφερε ο Νομικός Κύπρος Χρυσοστομίδης, ο οποίος επικαλέστηκε τα παραδείγματα της Ισπανίας και της Γαλλίας και προτείνω να δούμε το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων του.