Κρεμασμένος στο κελί του βρέθηκε το πρωί 26χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί ισόβια για το φόνο 17χρονου στο Δάλι.

Πρόκειται για τον 26χρονο Ανδρέα Σπύρου από την Παλλουριώτισσα ο οποίος είχε καταδικαστεί από το Κακουργιοδικείο σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 17χρονου Σταύρου Γεωργίου από τον Αναλιόντα. Ο Σπύρου είχε καταδικαστεί από το Κακουργιοδικείο σε ισόβια και ανέμενε την έκβαση της έφεσης για να μειωθεί η ποινή του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στον πρωινό έλεγχο από δεσμοφύλακα στις 6:15 το πρωί ήταν ζωντανός στο κελί του.

Στις 7.15, ωστόσο, βρέθηκε νεκρός από συγκρατούμενούς του.

Δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και δεν τον παρακολουθούσε ψυχίατρος

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Ελένη Βατυλιώτη, δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ότι επρόκειτο για κρατούμενο, που δεν ανήκε στον ειδικό πληθυσμό υψηλού κινδύνου, δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα και τίποτα στη συμπεριφορά του δεν πρόδιδε ότι έχει τάσεις αυτοκτονίας.

Ήταν, είπε, ενεργός σε όλες τις εκδηλώσεις των Κεντρικών Φυλακών και παρακολουθούσε μαθήματα στο Τμήμα ψυχολογίας του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Το Σάββατο, ανέφερε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Σωφρονιστικού Ιδρύματος, τον επισκέφθηκε ο πατέρας του, ο οποίος φεύγοντας είπε ότι ήταν ιδιαίτερα εύχαρης και η κουβέντα τους αναλώθηκε, κυρίως, στα αυτοκίνητα, που είναι το αγαπημένο του χόμπι.

Χθες, εξάλλου, αστειευόταν με συγκρατούμενούς του. Το μόνο που φαίνονταν να τον απασχολεί ιδιαίτερα, είπε η Ελένη Βατυλιώτη, είναι ότι ανέμενε εδώ και ένα χρόνο την έκβαση της έφεσης για να μειωθεί η ποινή του.

Εξηγήσεις από τον Υπ. Δικαιοσύνης ζητά το ΑΚΕΛ

Εξηγήσεις για τη "μη αποτελεσματικότητα των μέτρων στις φυλακές" ζητά το ΑΚΕΛ από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, με αφορμή το θάνατο 25χρονου.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, το καινούργιο αυτό περιστατικό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί στις Κεντρικές Φυλακές για αποτροπή ανάλογων φαινομένων.

“Αναμένουμε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, όχι μόνο να διατάξει έρευνα για τη νέα αυτοκτονία, αλλά να εξηγήσει γιατί και πώς τα μέτρα που κατά τον Υπουργό λήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα, δεν απέδωσαν”, κατέληξε στις δηλώσεις του που έγιναν στα γραφεία του ΑΚΕΛ.