Νέα μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντόπισε η ΥΚΑΝ σε καναπέ, που βρισκόταν σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι Λεμεσού. Προέκυψε μαρτυρία εναντίον 37χρονου, ο οποίος τελεί υπό κράτηση, στο πλαίσιο διερεύνησης παρόμοιας υπόθεσης.

Εναντίον του 37χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη εκ νέου τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Περίπου 30 κιλά κάνναβης και ένα κιλό κρυσταλλικής ουσίας, που πιστεύεται ότι είναι είδος συνθετικού ναρκωτικού, είχαν ανακαλύψει το απόγευμα της Παρασκευής μέλη της ΥΚΑΝ και μέλη του Τμήματος Τελωνείου και της Αρχής Λιμένων κατά τη διεξαγωγή έρευνας σε εμπορευματοκιβώτιο που έφτασε στην Κύπρο από άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας «μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με μέλη του Τμήματος Τελωνείου και της Αρχής Λιμένων (Νέου Λιμανιού Λεμεσού) διεξήγαγαν χθες το απόγευμα έρευνες σε εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο έφθασε στην Κύπρο από λιμάνι άλλης Ευρωπαϊκής χώρας».

Κατά τις έρευνες, προστίθεται, «εντοπίστηκαν κρυμμένα μέσα σε τοιχώματα καναπέ, 36 συσκευασίες που περιείχαν 30 περίπου κιλά κάνναβης, καθώς επίσης και μια συσκευασία που περιείχε κρυσταλλική ουσία βάρους 1,100 γραμμαρίων περίπου, που πιστεύεται ότι είναι συνθετικά ναρκωτικά».

Τα ναρκωτικά παραλήφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις.

Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ