Οι νέοι προορισμοί με τους οποίους άρχισαν από φέτος να συνδέεται το αεροδρόμιο Λάρνακας τόσο σε ευρωπαϊκές χώρες όσο και σε χώρες της Μέσης Ανατολής, αποτελούν αγορές προτεραιότητας για τα ξενοδοχεία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, γεγονός που αναμένεται να βοηθήσει ουσιαστικά την τουριστική κίνηση στην πόλη του Ζήνωνα, εκτιμά ο Δήμος Λάρνακας.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης εξέφρασε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου,  ικανοποίηση, “αφού η αύξηση αυτή δεν είναι τυχαία, αλλά οφείλεται κυρίως στις στοχευμένες και συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων και της Hermes Airports, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας και τους τουριστικούς φορείς».

Περαιτέρω, αναφέρεται ότι ο Δήμος Λάρνακας «καταβάλλει έντονες προσπάθειες που εστιάζονται σε τρεις πυλώνες, δηλαδή στη βελτίωση της εικόνας της πόλης και στον εξωραϊσμό των δημοσίων χώρων, ώστε να καταστεί η Λάρνακα πιο ελκυστική, και στη δημιουργία αθλητικών διοργανώσεων που βοηθούν στην προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών και στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, που όχι μόνο εμπλουτίζουν την εμπειρία του επισκέπτη, αλλά προβάλλουν και την πλούσια ιστορία της Λάρνακας. Επίσης, η Λάρνακα στοχεύει στην προβολή της πόλης στις αγορές προτεραιότητας και στη σύσφιξη της συνεργασίας με τους οργανωτές ταξιδιών και τους ξένους δημοσιογράφους.

Αναφορικά με τις νέες πτήσεις που άρχισαν ήδη να πραγματοποιούν δρομολόγια στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αναφέρονται οι πτήσεις της easyJet από τη Βασιλεία, δύο φορές την εβδομάδα, και της Wizz Air, που πρόσθεσε τρεις νέους προορισμούς στο πτητικό της πρόγραμμα, από Βελιγράδι, Κίεβο και Βίλνιους. Η αεροπορική εταιρεία Fly Niki από τη Βιέννη, πραγματοποιεί ήδη τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως ενώ πρόσφατα έχει αυξήσει τον αριθμό τους στις τέσσερις.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με τους εκπροσώπους της Fly Niki, προστίθεται στην ανακοίνωση, «αναφέρθηκε ότι η ταξιδιωτική κίνηση προς την Κύπρο ήταν αυξημένη πέραν του αναμενόμενου. Επίσης, η Norwegian Air άρχισε νέο δρομολόγιο από το Αεροδρόμιο Gatwick του Ηνωμένου Βασιλείου, μία φορά εβδομαδιαίως, ενώ πρώτη φορά στην Κύπρο θα πετά κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2 φορές τη βδομάδα και η Vueling από τη Βαρκελώνη».

Πολύ θετικές, χαρακτηρίζει ο Δήμος Λάρνακας «τις εξελίξεις και από τη Μέση Ανατολή, εφόσον νέα δρομολόγια προστίθενται από το Ερμπίλ στο Ιράκ της αερογραμμής Zagrosjet, τρεις φορές εβδομαδιαίως, μια φορά την εβδομάδα άρχισε η Qeshm Air από την Τεχεράνη, ενώ η ισραηλινή ΕL-AL αυξάνει τα δρομολόγιά της κατά την καλοκαιρινή περίοδο με καθημερινή σύνδεση με το Αεροδρόμιο Λάρνακας. Η Qatar Airways άρχισε τις πτήσεις από την Ντόχα, τέσσερις φορές την εβδομάδα. Παράλληλα, η Etihad αυξάνει από 3 σε 5 φορές εβδομαδιαίως τα δρομολόγιά της από το Άμπου Ντάπι».
Από τη ρωσική αγορά «που αναμένεται φέτος να κινηθεί σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα, προστίθενται νέες πτήσεις από τις εταιρείες I-fly και Ikar Air».