Στο πλευρό του Τάσου Μητσόπουλου, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή που εισήχθη στο Νοσοκομείο Λευκωσίας όλοι οι στενοί του συνεργάτες, σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, βουλευτές, αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων, η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς και άλλοι αξιωματούχοι. Μηνύματα συμπαράστασης εκφράζονται μέσω των κοινωνικών δικτύων, απο φίλους, συνεργάτες πολιτικούς εντός και εκτός Κύπρου και απο απλους πολίτες.

Μιλώντας στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο «Έχουμε Θέμα» ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, επεσήμανε ότι είναι δύσκολες ώρες για όλους μας. «Η μάχη που δίνει και με τη βοήθεια του Θεού ελπίζω να είναι η πιο δυνατή μάχη της ζωής του»

Η ελπίδα μας, είπε, είναι ακόμη δυνατή.

Η αγωνία μας για την υγεία του Υπουργού Άμυνας, είναι μεγάλη, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής,  Γιαννάκης Ομήρου. Ο Τάσος Μηστόπουλος είπε είναι άνθρωπος με ήθος, υπήρξε τεκμηριωμένος, σοβαρός, υπεύθυνος και είχε άριστες σχέσεις με συναδέλφους.   «Είμαστε δίπλα του και στην οικογένεια και στους συγγενείς του αυτές τις δύσκολες ώρες».

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ευχήθηκε μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο όπως ο κ. Μητσόπουλος ξεπεράσει τις δυσκολίες και σύντομα να είναι με την οικογένεια του.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, εξέφρασε την αγωνία του για την κατάσταση του κ. Μητσόπουλου, ευχόμενος να βγει νικητής στη μάχη που δίνει.

«Ευχόμαστε να γίνει το θαύμα και να είναι ξανά μαζί μας», δήλωσε ο ΓΓ των Οικολόγων  Γιώργος Περδίκης,

«Όλος ο κόσμος και οι πολίτες πέραν και πάνω ανεξάρτητα από την κομματική τοποθέτηση είναι στο πλευρό του και στην οικογένειά του» , δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας των Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας «Διακρινόταν για το ήθος του ήξερε να συζητά και να αναζητά μια χρυσή τομή»

Ο Τάσος Μητσόπουλος, δεν χάνει την καθαρότητα της σκέψης και του λόγο του, είπε μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο η αναπληρωτής επικεφαλής του ευρωπαϊκου κοινοβουλίου στην Κύπρο, Αλεξάνδρα Ατταλίδου. «Δεν προσαρμόζεται σε εκλογικά ή άλλες υποταγές. Στη μόνη υποταγή που υποτάσσεται είναι στο καλό της Κύπρου. Έχουν μείνει λίγοι οποίοι υπηρετούν την Κύπρο με τόση προσήλωση και ανιδιοτέλεια. Είναι πραγματικά ευρωπαϊστής με καθαρή σκέψη»