Ο Λευτέρης Χριστοφόρου και ο Χρήστος Στυλιανίδης θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις επικείμενες Ευρωεκλογές, ανακοίνωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου.

Όπως ανακοίνωσε μετά τη σημερινή ψηφοφορία στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου. Σύμφωνα με το καταστατικό, είπε ο κ. Προδρόμου, το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος έχει επιλέξει μεταξύ των τεσσάρων ενδιαφερομένων υποψηφίων τα δύο άτομα με ψηφοφορία που έγινε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Τα 67 μέλη του ΠΓ που ήταν παρόντα ψήφισαν:
Λευτέρης Χριστοφόρου 51 ψήφοι
Χρήστος Στυλιανίδης    42 ψήφοι

Ανδρέας Πιτσιλλίδης     19 ψήφοι
Σωτήρης Σαμψών           18 ψήφοι

Οι Χριστοφόρου και Στυλιανίδης θα είναι στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών, ανέφερε ο κ. Προδρόμου, ενώ το ερχόμενο Σάββατο το Ανώτατο Συμβούλιο θα επικυρώσει την επιλογή του ΠΓ και εκεί ο Πρόεδρος του κόμματος θα ανακοινώσει και τον κατ’ επιλογή υποψήφιο, ο οποίος θα είναι ο έκτος υποψήφιος του Δημοκρατικού Συναγερμού – Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι είναι οι συνεργαζόμενοι με τον ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, η Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας “Μένουμε Ευρώπη” Ρένα Χόπλαρου, η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους και μετά τη σημερινή απόφαση ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος Λευτέρης Χριστοφόρου και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Προδρόμου είπε ότι αναμένοντας και το έκτο πρόσωπο, το οποίο θα είναι η επιλογή του Προέδρου του κόμματος, «μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα αξιόλογο ψηφοδέλτιο, το οποίο παρουσιάζει ισχυρές προσωπικότητες. Πιστεύουμε ότι είναι τέτοιο το εύρος των επιλογών που δίνει το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ που μπορούμε ανεπιφύλακτα να απευθυνθούμε στην ευρύτερη κοινωνία, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η κοινωνία μας τον τελευταίο καιρό έχει αποκτήσει μια ιδιαίτερη κριτική διάθεση απέναντι στο πολιτικό σύστημα».

Ελπίζουμε, είπε, ότι με αυτές τις προσωπικότητες και τις πολιτικές επιλογές που καλύπτουν ένα διευρυμένο φάσμα, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτό το πολύ ενοχλητικό φαινόμενο της αδιαφορίας ή και της αποχής.

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι το μήνυμα του ψηφοδελτίου του ΔΗΣΥ είναι να «κάνουμε επιλογές στις εκλογές του Μαΐου γιατί μετράει να είναι η Κύπρος παρούσα μέσα στην ΕΕ με τη νέα συνθήκη που θα ισχύει μετά τον Μάιο και θα δίνει στο Ευρωκοινοβούλιο σημαντικότερο ρόλο από αυτό που είχε μέχρι σήμερα.

Είμαστε βέβαιοι, κρίνοντας και από τις μάχες που έχουν δώσει μέχρι τώρα οι ευρωβουλευτές μας, ότι επιλέγοντας τους καλύτερους θα προσφέρουμε στην υπόθεση της πατρίδας μας, κατέληξε.