Χωρίς όρια είναι οι προκλήσεις των Τούρκων οι οποίοι πριν από μερικά χρόνια αποφάσισαν να εκδώσουν ένα επετειακό «κόμικ» με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Το έγχρωμο εικονογραφημένο «κόμικ» το οποίο επιμελήθηκαν οι Γαζάν Σουάτ Τουργκούτ και Τσιζέν Ογκάν Καντεμιρόγλου, αναφέρεται στην Κυπριακή ιστορία. από την οθωμανική κατάκτηση του νησιού το 1571 μέχρι και το 1974.

Το περιοδικό αρχίζει με δήλωση του Ραούφ Ντενκτάς ενώ αναφέρεται και στην δράση του Δρ Φαζίλ Κουτσιούν σε σχέση με τις ενέργειες της τρομοκρατικής ΤΜΤ.
Μεταξύ άλλων, απεικονίζονται Τούρκοι αξιωματούχοι και  Πρωθυπουργοί όπως ο  Ισμέτ Ινονού, ο Μεντρές, ο Ντεμιρέλ, ο Ετσεβίτ και ο Ερμπακάν
Σε δηλώσεις του, ένας από τους συγγραφείς, ο κοινωνικός ανθρωπολόγος Σουάτ Τουργκούτ είπε πως σκοπό του κόμικ είναι να μεταφέρει «σωστές» πληροφορίες στην μελλοντικές γενιές, όσον αφορά την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων.

Αναφερόμενος στην ιστορία, ισχυρίζεται ότι οι πειρατές εκδίωξαν τους Έλληνες από το νησί, κλείνοντας την Εκκλησία. «Οι Έλληνες ζήτησαν βοήθεια από τους Οθωμανούς οι οποίοι ήρθαν στο νησί το 1571 παρέχοντάς τους ασφάλεια. Οι Έλληνες έζησαν ειρηνικά με τους Οθωμανούς για 300 χρόνια μέχρι την αποδυνάμωση της Αυτοκρατορίας   και την πώληση της Κύπρου στους Βρετανούς».

Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για «αχαριστία» των Ε/κ οι οποίοι, όπως ισχυρίζεται, αργότερα έσφαξαν τους Τούρκους όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Κρήτη και στον Μωριά (Ελληνική Επανάσταση).  «Λόγω της γενοκτονίας που έχουν κάνει εναντίων των Τούρκων σε πολλά μέρη , έχει εξαλειφθεί η εμπιστοσύνη της συμβίωσης», σημειώνεται.

«Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είναι ένα ανεξάρτητο κράτος. Οι Ε/κ αγνοούν  τους Τούρκους της Κύπρου και δεν θέλουν να έχουν περιουσιακά στοιχεία. Το έργο αυτό, που θα παρουσιάσουμε στην νεολαία μας, έχει σκοπό να τιμήσει τους ήρωες και τους μάρτυρές μας στην Κύπρος.», είπε ο συγγραφέας προσθέτοντας  «Αυτό το κόμικ δεν σκοπεύει να σπείρει τους σπόρους του μίσους και της εχθρότητας, αλλά για αφύπνιση των έξυπνων ανθρώπων, να μην  είναι θύματα. Η Ιστορία είναι το κλάμα του παρελθόντος  για το μέλλον!