Τη θέση ότι η αντιμετώπιση των τζιχαντιστών από την Κύπρο επιβάλλεται, εξέφρασε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Ζήνων.

Διαβάστε ακόμη:

Μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα» του Sigma, ο κ. Ζήνων, δήλωσε ότι λόγω της γεωγραφικής θέσης καθώς και των συμφερόντων της, η Κύπρος επιβάλλεται να συμμετάσχει στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξε ότι αν το ΙΚ φτάσει στις ακτές μεσογείου τότε θα πλησιάσει επικίνδυνα το νησί μας, καθώς, θα βρίσκεται σε απόσταση 40-50 μιλίων.

Πρόκειται για μια μάχη «πολιτισμού εναντίον βαρβαρότητας», συμπλήρωσε.

Εχθροί της ISIS και λόγω θρησκείας

Το γεγονός ότι η Κύπρος είναι χριστιανικό κράτος αποτελεί ακόμη ένα λόγο, είπε, για να βρίσκεται στο στόχαστρο των τζιχαντιστών. Επομένως, επανέλαβε ο κ.Ζήνων, οφείλουμε να εμπλακούμε στην μάχη κατά του ΙΚ.

Ακολούθως, διασκέδασε τις όποιες ανησυχίες για το γεγονός ότι η Τουρκία βρίσκεται στην ίδια πλευρά με την Κύπρο σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του ISIS.

Τέλος, ο Διευθυντής του Υπουργείου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν την Κύπρο να υποστηρίζει την γαλλική κυβέρνηση παραχωρώντας της διευκολύνσεις, αναφέροντας ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι υποστηρικτικής φύσης.