Mε ολμοβόλα χτύπησε τελικά η Τουρκία τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εντός της Συρίας, έπειτα από όλμους που έπεσαν από την Συρία στο τουρκικό έδαφος, στην επαρχία Σουρούτς της Σανλιούρφα. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η Τουρκία ξεκίνησε τον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ.

Μόλις έπεσαν οι πρώτοι όλμοι στο τουρκικό έδαφος, πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκίας F16 έκαναν αναγνωριστικές πτήσεις συλλέγοντας πληροφορίες για τις θέσεις των τζιχαντιστών. Τα τουρκικά ολμοβόλα ξεκίνησαν να χτυπούν και σύμφωνα με πηγές ρίχνουν μέχρι και 40 χιλιόμετρα εντός της Συρίας.

Οι τρεις όλμοι από την Συρία έπεσαν σε άδειο χωράφι στην επαρχία Σουρούτς της Τουρκίας θέτοντας αμέσως σε συναγερμό τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Τα τουρκικά πολεμικά απογειώθηκαν από την βάση Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Κατά τις αναγνωριστικές πτήσεις εξακριβώθηκε από που προήλθαν οι όλμοι. Οι πληροφορίες λένε ότι οι στόχοι που χτυπήθηκαν ήταν του ΙΚ στην περιοχή του κουρδικού χωριού Κομπάνε.

Στο μεταξύ, οι δυνάμεις της Τουρκίας στα σύνορα με την Συρία αυξάνονται συνεχώς. Η Τουρκία έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας της στα σύνορα. Έχουν σταλεί και άλλα τεθωρακισμένα και στρατιωτικά οχήματα από την βάση Ντιγιάρμπακιρ.

Πηγή ΚΥΠΕ